Nieuws

« Vorige - Volgende »

'Gemeente is aansprakelijk voor gewonde honden'

25 augustus 2016 - 14:46  •  reacties

Gemeente is aansprakelijk voor gewonde honden

Alphen aan den Rijn - De Alphenaar is ontevreden over de manier waarop de gemeente omgaat met de overlast die gezellige avonden aan de Zegerplas met zich meebrengen, zoals rondslingerend glas, vuurresten en ander afval. Door het glas is zijn hond Zoë al twee keer gewond geraakt en moest ze onder narcose om haar wonden te laten hechten. "De gemeente is nalatig en voldoet niet aan haar zorgplicht", aldus Raymond.

Volgens Raymond zijn andere honden ook gewond geraakt en is er al vaker geklaagd. "Er zijn zeker vijftig meldingen gedaan bij de gemeente. Ze beloven beterschap, maar er gebeurt niks." Belangenvereniging de Alphense Hondenbezitter vindt ook dat de gemeente kan investeren in betere schoonmaak. Vooral in de weekenden is het raak. "Dat er een keer een blikje blijft liggen kan de beste gemeente overkomen, maar met zoveel meldingen en gewonden honden moet er actie worden ondernomen", vindt Raymond.

Aansprakelijkheid
De gemeente heeft inmiddels gereageerd op Raymond, maar meldt in een brief geen aansprakelijkheid te willen erkennen.  "De gemeente heeft het in hun brief over de inspanningsplicht en resultaatplicht. Aan de inspanningsplicht zouden ze voldoen, maar dit is niet te zien in de resultaten." Onzin, vindt Raymond. "Als de gemeente voldoende inspanning levert, komt dat resultaat vanzelf". 

Wel is de gemeente bereid om vijftig procent van de dierenartskosten te betalen, maar dat is voor Raymond niet het punt dat hij probeert te maken. "Ik wil dat ze hun verantwoordelijkheid nemen en de aansprakelijkheid accepteren. En nog belangrijker, dat de gemeente actie onderneemt."

Raymond heeft inmiddels juridisch advies ingewonnen en gaat kijken of hij verdere stappen kan ondernemen.

Fotograaf: Josh Walet