Nieuws

« Vorige - Volgende »

Bospark officieel geopend door wethouder Hoekstra

21 september 2016 - 14:36  •  reacties

Bospark officieel geopend door wethouder Hoekstra

Alphen aan den Rijn - Na een grondig renovatie is het Bospark omgetoverd tot een echt stadspark. Het ontwerp is tot stand gekomen met inbreng van omwonenden, scholieren en betrokken inwoners van Alphen aan den Rijn. De renovatie startte in 2015 met het kappen van bomen en is onlangs afgerond met het plaatsen van een kunst-speelobject. Door het verwijderen van een aantal bomen is de kwaliteit voor de overige bomen verbeterd en is er ook meer licht en ruimte gecreëerd.

Parkinrichting
Sierheesters, vaste planten en bloembollen zorgen voor variatie in het park. En is er rekening gehouden met kleine zoogdieren, vogels en insecten. Er is een chill-eiland aangelegd met twee mooie loungebanken, die zijn ontworpen en bedacht door leerlingen van het Leerpark. Bruggetjes, paden en meubilair zijn opgeknapt of vervangen. Een fontein en een trappartij geven de centrale vijver meer allure. Ook de kinderboerderij is geheel in een nieuw jasje gestoken.

Engelse landschapstijl
Het Bospark ligt tegen het centrum aan en is een van de oudste parken van Alphen aan den Rijn. Bij het ontwerpen en aanleggen van het park was het belangrijk dat het park de oorspronkelijke Engelse landschapstijl zou uitstralen en voor de komende 50 tot 60 jaar voor alle gebruikers weer een aantrekkelijk plek moet zijn.

Fotograaf: Josh Walet
Bospark.'
Bospark

Bij de entree van het park naast de kinderboerderij, springen meteen de monumentale paardekastanjes in het oog.