Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense Kinderboerderijen beginnen petitie tegen sluiting kinderboerderij Bospark

9 april 2019 - 12:11  •  reacties

Alphense Kinderboerderijen beginnen petitie tegen sluiting kinderboerderij Bospark

Alphen aan den Rijn - "Een bizar voorstel", noemt SAK het voorstel van de gemeente Alphen aan den Rijn. "Het voorstel is niet alleen financieel onacceptabel, ook maatschappelijk gezien vinden wij het niet juist. Het idee om Bospark te degraderen tot hertenweide vinden wij een versobering voor de Alphense inwoner. De wethouder spreekt over lage bezoekersaantallen. Wij vermoeden dat de wethouder nooit op mooie dagen ‘het veld’ in trekt.", concludeert de Stichting. 

In het voorstel stelt de gemeente voor om Bospark te sluiten om geld uit te besparen, maar anderzijds eist de gemeente ruimere openingstijden op de andere kinderboerderijen. Ook staat in het voorstel dat dieren niet meer verkocht mogen worden. "Hier stellen ze echter geen budget tegenover", meldt SAK. Op zich zijn wij best bereid om de verkoop van dieren te beperken, en meer open te zijn, maar daar moet dan wel extra subsidie tegenover staan." 

De stichting heeft uitgerekend dat zij €266.000 nodig hebben voor het voorstel wat er nu ligt, maar het huidige subsidiebedrag is €193.000. Dit gat is te groot en daarom wil het bestuur van SAK dit voorstel niet accepteren.

Meer dan een jaar is de Stichting nu in gesprek met de gemeente over de financiële behoeften om kinderboerderijen goed te kunnen runnen. "We hebben aangegeven dat we de drie kinderboerderijen redelijk runnen met een subsidiebedrag van €270.000 per jaar. Wil de gemeente ruimere openingstijden en meer activiteiten op Zegersloot, en de andere twee kinderboerderij op het huidige niveau houden, dan is dat mogelijk voor €320.000 per jaar.", verklaart de Stichting. Wil de gemeente dat voor alle drie de kinderboerderijen, dan komt dat uit op een subsidiebedrag van €484.000. 

Petitie
Wil jij ook dat alle drie de kinderboerderijen gratis open blijven voor alle Alphenaren met een daarbij passende subsidie? Teken dan de petitie die is geopend door PvdA, SP en Rijngouwe lokaal voor Stichting Kinderboerderijen Alphen en dien tussen 9-30 april een reactie in bij de gemeente. De petitie is al meer dan 200 keer getekend.

 

Fotograaf: Josh Walet