Nieuws

« Vorige - Volgende »

Onzekerheid heerst onder vrijwilligers Alphense kinderboerderij

10 mei 2019 - 15:33  •  reacties

Onzekerheid heerst onder vrijwilligers Alphense kinderboerderij

Alphen aan den Rijn - "Wij zien de voorstellen van de gemeente als een bedreiging", legt de secretaris van SAK uit. "De vrijwilligers van Bospark gaan niet voor de gemeente verder helpen met het hertenkamp." Ook de wens om langer open te gaan van de gemeente, valt niet in goede aarde. "Wij gaan echt niet van 09.00 - 17.00 open, die tijd kan ik niet vragen van onze vrijwilligers." SAK vindt dat als de gemeente langer open wilt, ze subsidie moeten verlenen voor betaalde krachten.

De onzekerheid heeft als gevolg dat enkele vrijwilligers het werk willen neerleggen als het zo moet gaan zoals het nu loopt. Er is nog geen duidelijkheid over de toekomst van de kinderboerijen. De gemeente heeft nu het voorstel gedaan om de kinderboerderij Bospark te sluiten en hier weer het originele hertenkamp van te maken. Dit omdat er niet genoeg geld is om alle locaties open te houden. De locaties Boskoop en Zegersloot moeten wel open blijven. 

Hier is de stichting het niet mee eens en zij hebben een petitie gestart. Deze is inmiddels bijna 1900 keer getekend. Ook roept de stichting op bewoners naar het gemeentehuis te komen tijdens vergaderingen, alle hulp is mooi meegenomen. 

Eind deze maand volgt er een politieke discussie rondom de toekomst van SAK. 

Fotograaf: Josh Walet