Nieuws

« Vorige - Volgende »

Nog steeds onduidelijkheid over toekomst kinderboerderij Bospark

14 juni 2019 - 16:45  •  reacties

Nog steeds onduidelijkheid over toekomst kinderboerderij Bospark

Alphen aan den Rijn - Het college moet het voorstel aanpassen, laat Stichting Alphense Kinderboerderijen weten. Gisteravond maakte het merendeel van de commissieleden bekend dat zij Bospark niet willen sluiten en een nieuw voorstel willen zien van het college van b en w. "Maar openhouden gaat niet", schrijft de secretaris van SAK. "Dat kan niet met het huidige budget. Althans, niet als je een kinderboerderij goed en verantwoord wilt laten draaien op de langere termijn."

Tot op heden komt de raad nog niet met oplossingen. De kinderboerderij zou met de nieuwe plannen terugkeren als het oorspronkelijke hertenkamp maar daar zijn maar weinig mensen het mee eens. "Als kinderboerderij kunnen wij niet nog meer geld werven. Wij doen naar onze mening al genoeg aan fondsenwerving en het leuren voor geld uit de maatschappij." Deze inkomsten ziet de kinderboerderij ook echter als aanvulling en dit kan niet de basis zijn waarop een stichting moet draaien. "De dagelijkse uitgaven aan personeelskosten en kosten voor het onderhouden van de dieren en panden moet zekerheid zijn en gedekt door de gemeente", stelt de stichting.

De gemeente kijkt tot nu toe ook niet naar andere potjes waar geld vandaan kan worden gehaald voor de kinderboerderij. "Het is voor ons dus nog een raadsel hoe ze het op gaan lossen", aldus SAK. De stichting gaat weer een periode van onzekerheid tegemoet, voor het bestuur, de vrijwilligers en de beheerders. De beheerders worden overbelast omdat zij niet voldoende uren kunnen afnemen, doen zij dit wel dan komen ze in financiële nood. 

Fotograaf: Josh Walet