Nieuws

« Vorige - Volgende »

Het Vakantiespel viert dit jaar het 60-jarig jubileum

20 maart 2018 - 20:00  •  reacties

Het Vakantiespel viert dit jaar het 60-jarig jubileum

Alphen aan den Rijn - Het Vakantiespel is al decennialang een plek waar jongeren en volwassenen leren omgaan met een grote mate van verantwoordelijkheid, overgoten met een sausje van de nodige dosis humor en voornamelijk plezier. Deze vaste waarden blijven ook nu nog ongewijzigd, maar enige verandering is nu en dan noodzakelijk om met de tijd mee te gaan. Daarom heeft de 'Club van 40', de vaste kern van Stichting Vakantiespel, het afgelopen jaar de geschiedenis, kernwaarden en doelstellingen van de stichting stevig onder de loep genomen. Op basis van de kernwaarden – plezier, professionaliteit, traditie en inclusiviteit – zijn vervolgens richtlijnen ontwikkeld om de groei en ontwikkeling van Stichting Vakantiespel en haar vrijwilligers de komende decennia te stimuleren.

Groepsindeling
De belangrijkste verandering heeft betrekking op de indeling van de deelnemers. In het verleden werden de deelnemende kinderen op basis van leeftijd ingedeeld in kleurstellen. De laatste jaren is het aantal inschrijvingen echter significant toegenomen. Om de leeftijdsverschillen binnen de verschillende kleuren zo klein mogelijk te houden en ervoor te zorgen dat de spellen zo goed mogelijk aansluiten op de belevingswereld en het energieniveau van de kinderen, hebben wij de kleurindeling overzichtelijker gemaakt.

Vanaf de komende editie van het Vakantiespel zullen de deelnemers van jong naar oud verdeeld worden over de kleuren oranje, groen, blauw en paars. Er zijn dus geen kleurstellen meer. In plaats daarvan hebben we binnen elke kleur twee categorieën gecreëerd, waardoor we meer groepen kunnen samenstellen. In Oranje zijn er de categoriën Leeuw en Vos, bij Groen zijn dat Ara en Toekan. Binnen Blauw zijn de Beer en Wolf te vinden en de categoriën van Paars zijn Raaf en Uil. 

Inschrijven
Naast de groepsindeling is ook het inschrijfproces voor deelnemers veranderd om alle kinderen een kans te geven deel te nemen. Ouders en verzorgers kunnen vanaf de komende editie maximaal zes kinderen tegelijk inschrijven. Het is dus nog steeds mogelijk om klasgenoten, vrienden en vriendinnen bij elkaar in één groep in te delen, zij het met een maximum van 6 kinderen.

Kijk voor meer informatie over de inschrijfprocedure vanaf 20 maart op onze vernieuwde website, www.vakantiespel.com

Het online inschrijven van deelnemers is mogelijk vanaf 10.00 uur op zaterdag 21 april 2018. Vrijwilligers die als staflid of groepsleiding willen deelnemen aan het Vakantiespel, kunnen zich vanaf 10.00 uur op zaterdag 7 april 2018 aanmelden via de website. Voor de groepsleiding geldt een minimum leeftijd van 15 jaar bij aanvang van het Vakantiespel.

Nieuw uiterlijk
Tot slot heeft ook het uiterlijk van het Vakantiespel een metamorfose ondergaan met een andere look & feel. Een nieuw logo, nieuw kleurgebruik, nieuwe slagzinnen, nieuwe t-shirts en natuurlijk een nieuwe website. De vernieuwde website gaat in de avond van dinsdag 20 maart live. Vanaf dat moment is alle informatie over het komende Vakantiespel en andere evenementen die door Stichting Vakantiespel worden georganiseerd beschikbaar.

Fotograaf: PR Vakantiespel