« Vorige - Volgende »

Goede generale topklasser ARC

16 augustus 2011 - 23:32  •  reacties

Alphen aan den Rijn -

Dat kwam ARC bijna duur te staan, want de bezoekers uit Wilnis namen dinsdagavond een 0-2 voorsprong. Het eerste doelpunt werd al binnen één minuut gescoord.

In de tweede helft ging ARC de tegenstander afjagen en dat resulteerde in doelpunten van A-junior Mike Slottje (1-2), Patrick Vermeulen (2-2), Jason Esseboom (3-2) en Patrick Vermeulen (4-2). Vlak voor tijd tekende CSW nog voor de 4-3 eindstand. De generale repetitie van IJsselmeervogels verliep afgelopen zaterdag niet goed. De amateurlandskampioen verloor van Achilles '29.

De oefenwedstrijd tussen Alphense Boys en Vitesse Delft is dinsdag in 1-2 geëindigd. De vorig jaar uit de hoofdklasse gedegradeerde zaterdagploeg was scherper in de afronding dan Alphense Boys en scoorde de 0-1 en 0-2. Vlak voor tijd tekende Shijie Hu voor 1-2.Aanstaande zaterdag bekert Alphense Boys tegen Sportlust '46. Boys treft dan de ploeg van oud-trainer Cesco Agterberg. Daarna staan nog bekerontmoetingen tegen DSO, SJC (allen districtsbeker) en Montfoort ('grote' KNVB Beker) gepland. De competitie vangt op 4 september aan.

Goede bekerzeges AVV Alphen en Alphia

AVV Alphen is goed gestart aan het bekertoernooi door dinsdag de eerste poulewedstrijd tegen Leiden met 2-0 winnen. Alphen speelde niet goed en leek vermoeid van het zware trainings- en toernooiprogramma in de voorbije weken. Desondanks kwam de tweedeklasser niet in gevaar. Houssain Zeryouh scoorde in de negentiende minuut 1-0 en de van Kickers '69 overgekomen Joey van den Berg maakte tien minuten later 2-0. BSC '68 en SJZ zijn de volgende twee bekertegenstanders van Alphen. De groepswinnaar gaat door naar de knock-out-fase.

De eerste overwinning van Alphia dit seizoen is binnen. Bekeropponent HOV/DSCR was dinsdagavond in het eerste kwartier beter, maar vanaf dat moment sloeg Alphia de toon. In het tweede bedrijf domineerden de oranjehemden zelfs. Michel Nolten scoorde 1-0, 2-0 en 3-0. Het was geen 'echte' hattrick, omdat de openingstreffer in de eerste helft werd gescoord en de twee anderen in de tweede 45 minuten. Jean N'Kutu zette de eindstand op 4-0.

Zwammerdam en Aarlanderveen verliezen ruim

Nieuwkoop was dinsdag duidelijk een maatje te groot voor Zwammerdam in de eerste groepswedstrijd om de KNVB Beker. Halverwege de voetbalderby leidde de kersverse tweedeklasser met 3-0 dankzij treffers van Twan Bakker, Frank Veelenturf en Jeffrey van Lith. Vooral de laatste van de twintigjarige Van Lith was mooi: een harde trap in de kruising. Dat deed Van Lith's ploeggenoot Thom Nouwens (ex-Alphense Boys) in de tweede helft dunnetjes over. De compagnon van Van Lith op het middenveld scoorde prachtig van afstand. Ook de 5-0 eindstand kwam van de voet van Nouwens. In het laatste half uur verloor Nieuwkoop, mede door wat wissels, de controle op het middenveld en kreeg Zwammerdam vier goede kansen. Geen van de vier trof uiteindelijk doel.

Aarlanderveen heeft dinsdag flink op de broek gekregen van NSV '46. In de eerste helft was het prijs schieten voor de Noordense ploeg. De vierdeklasser trof meerdere malen de paal, lat en zag ballen van de doellijn gehaald worden. Bij rust stond het 0-5. Vier doelpunten werden met het hoofd gescoord, de 0-5 was een eigen doelpunt van Maarten Rijnbeek. In het tweede bedrijf zakte NSV '46 terug en zette het team geen druk meer op de thuisploeg. Aarlanderveen kreeg een handvol goede mogelijkheden. A-junior Jorn Poelwijk krulde in de vijftigste minuut een vrije trap knap in de hoek. NSV speelde een groot gedeelte van de tweede helft met tien man, omdat een speler geblesseerd uitviel en de trainer al zijn wissels had gebruikt. Jan de Rooy stond voor het eerste in een officiële wedstrijd van Aarlanderveen aan het roer. Daarvoor was hij drie jaar trainer van NSV '46.

Fotograaf: Josh Walet