Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Robbels - Liesbeth Spies

30 mei 2014 - 15:00  •  Rob Buisman  •  reacties

Robbels - Liesbeth Spies

Alphen aan den Rijn -

'In elk geval verbindend communiceren...'
"De eerste stap na het inventariseren van de adviezen die de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn met behulp van een vragenlijst tot en met afgelopen zondag konden uitbrengen, is het kiezen van een vertrouwenscommissie. Dat gebeurt tijdens de openbare raadsvergadering op donderdag 12 juni. Die vertrouwenscommissie zal voornamelijk uit gemeenteraadsleden bestaan, maar het is niet ondenkbaar dat er ook één of meer wethouders in de commissie worden gekozen.  De nieuwe burgemeester moet namelijk zowel met de gemeenteraad als met de wethouders kunnen samenwerken. Dat is binnen ons duale bestel een beste uitdaging. Het lijkt me dan ook dat de ideale kandidaat in elk geval verbindend kan communiceren." 

'Voorgekookt? Je reinste flauwekul...'
"En verder? Tja, als je het gemeentelijke filmpje mag geloven, moet de komende burgemeester van Alphen aan den Rijn een absolute alleskunner zijn. Zelf denk ik dat lokale betrokkenheid en bestuurlijke ervaring belangrijke elementen zijn om het burgemeesterschap in Alphen aan den Rijn de juiste inhoud te kunnen geven. Nu wil het geval dat ik in Alphen woon en ook nog eens het één en ander in het openbaar bestuur heb gedaan. Bovendien ben ik begin 2014 tot voorzitter van Centrummanagement Alphen aan den Rijn benoemd. Dat is de komende jaren een voornaam thema. Op papier ben ik daarom, ook dankzij mijn politieke netwerk, een uitstekende kanshebber. Maar dat mijn benoeming al voorgekookt is, zoals sommige boze tongen beweren, is je reinste flauwekul."

Maar je gaat wel solliciteren?
"Daar denk ik nog even over na. Doe me eerst maar eens een stevige Flirt. En voordat je daar flauwe grappen over maakt; dat is een drankje. Je schenkt tonic en roze wodka in een cocktailglas met ijs en dan vul je dat aan met passievruchtensap. Smaakt heerlijk."

Geen bijbetekenis dus?
"Ach, misschien ook wel. Ik ga heus niet ontkennen dat het burgemeesterschap van Alphen aan den Rijn de nodige aantrekkingskracht heeft. Maar het is nu nog te vroeg om er concreet over na te denken. Hoewel.... Geef me nog eens zo'n drankje?" 

Robbels worden elke vrijdag in cocktailbar De Neus - in het centrum van Alphen aan den Rijn -  opgetekend door Rob Buisman.
Elke overeenkomst met de werkelijkheid berust op toeval.

Fotograaf: Josh Walet