Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Robbels - Kees van Keeken

6 juni 2014 - 15:00  •  Rob Buisman  •  reacties

Robbels - Kees van Keeken

Alphen aan den Rijn -

'Het water staat tot aan de lippen...'

"Wanneer je ziet hoeveel centrumwinkeliers meedoen aan de Luilak-actie kun je alleen maar concluderen dat de animo groot is om het centrum levendig te houden. Binnen de mogelijkheden en beperkingen van de Lage Zijde doen we dan ook ons uiterste best om de voorzieningen op peil te houden. Voor sommigen van ons is het een kwestie van een lange adem. En inderdaad, een aantal winkeliers heeft ademnood. Het water staat hen tot aan de lippen. De aanstaande herontwikkeling van het Thorbeckeplein is daarom een heuse zegen. Daar kan niet snel genoeg mee worden begonnen. Want dan staat het water weer waar het thuishoort. Juist, in de komende passantenhaven."

'Een centrum met een Alphense signatuur...'

"Inmiddels heb ik begrepen dat verschillende Alphense partijen worden betrokken bij de herontwikkeling. Of beter gezegd; dat ze de kans krijgen om daarbij betrokken te zijn. Ik denk dat het essentieel is dat die partijen ook daadwerkelijk een deel van de uitvoering krijgen toebedeeld. Waarom? Omdat ons centrum daardoor een Alphense signatuur krijgt. Dan wordt het een centrum voor en door Alphenaren waar mensen graag naartoe gaan omdat het 'hun' centrum is. Ik vermoed dat gratis parkeren dan een ondergeschikte rol speelt. Wanneer we genoeg te bieden hebben, komen de mensen heus wel. En als wij het goed doen, doen ze dat graag!"

Zo is dat! Heb je nog tijd voor een drankje?
"Ik voel wel wat voor een T.N.T. Sommigen kennen het als trinitrotolueen; voor mij betekent het een stevige bodem cognac, een scheut Grand Marnier, een beetje Pernod, een snufje Angostura en wat ijs. Even roeren en door een zeef uitschenken in het glas."

Klinkt toch tamelijk explosief...
"Dat is het ook. Maar je snapt de symboliek? Hoe eerder de sloop begint, hoe beter. Voor ons als centrumwinkeliers is dat een enorme motivatie om te blijven investeren in 'ons centrum'. Wat mij betreft beginnen ze gisteren al."


Robbels worden elke vrijdag in cocktailbar De Neus - in het centrum van Alphen aan den Rijn - opgetekend door Rob Buisman.

Fotograaf: Josh Walet
Rob Buisman.'
Rob Buisman

Rob schrijft. Graag zelfs. Beroepsmatig schrijft hij als TekstBuis artikelen voor businessmagazines en teksten voor het bedrijfsleven. Soms schrijft hij 'just for fun'.