Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Fris en fruitig op de laatste dag

10 augustus 2014 - 09:51  •  Evon Zevenbergen  •  reacties

Fris en fruitig op de laatste dag

Alphen aan den Rijn -

Na de sportmassages was het tijd voor de loting wie de volgende dag zou mogen dribbelen. Er waren maar liefst 5 lopers die de laatste loodjes mochten leggen. Dit omdat er maar één auto Parijs in zou gaan en Rachell en Steven ook mee gingen. Omed, Jeremy, Janos, Sander, Stijn, Sebastiaan en Sjoerd wilde graag de volgende dag nog dribbelen. Na een zenuwslopende loting waren Jeremy, Stijn, Sebastiaan en Sjoerd sowieso de lopers voor de volgende dag. Het ging nog tussen Janos, Sander en Omed en Janos viel helaas af. Omdat Omed wist dat Sander super graag wilde dribbelen, was hij zo sportief om zijn plek op te geven. Na de loting was het vrij snel bedtijd, iedereen wilde op de laatste dag fris en fruitig zijn.

Na heerlijk te hebben uitgeslapen, tot 10 voor 8 -wat een grap, dat in de vakantie!- begon de laatste groep aan de laatste dag. Vandaag gaan we het halen, wat een droom! De groep bestond uiteindelijk uit: Sjoerd, Sander, Jeremy, Stijn en Sebastiaan. Als chauffeur ging Micheal, als cameraman Steven en voor de communicatie ging Rachell mee. De rest van dit dreamteam zouden we bij de Eiffeltoren weer zien. De groep werd met de bus en de auto die meeging naar het plaatsje Gonnesse gebracht, precies op de plek dat we gister stopten.

Stijn begon met lopen, met Jeremy en Sander en zonder telefoon. Doordat de heren zo slim waren de telefoon te vergeten was de auto hem vrij snel kwijt. Dit zorgde ervoor dat we gelijk een uur achter op schema liepen. Dankjewel jongens! Dit werd in principe redelijk snel ingehaald. We waren er al vanuit gegaan dat het hier iets langer zou duren vanwege veiligheid. Volgens de jongens was dit veruit een van de leukste dribbeltochten over marktjes, door leuke straatjes en met 'sensatie'.

Dan komt het moment dat Jeremy, de laatste loper, begint met dribbelen. We voelden allemaal, iedereen, ongeacht loper of niet, de zenuwen. We zijn er nu echt bijna! Vooral als je dan de Arc de Triomph passeert vraag je je af of je niet nog snurkend in bed ligt. Omdat we de lopers af en toe kwijt raakten, liepen Sander en Sebas de auto uit om ze de goede kant op te leiden. Uiteindelijk hebben de jongens met z'n vijven het laatste stuk gedaan tot de ontmoetingsplek. Vanaf daar begonnen de zenuwen pas echt. 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1... Daar begon de laatste kilometer met z'n allen. Jeremy voorop gevolgd door een kudde gele shirtjes. Deze kilometer eindigde met een hoop gejuich!

Nu is het tijd voor een drankje, hier sluit ik de nieuwsbrief voor vandaag mee af.

Groetjes van het gelukkigste team uit Frankrijk!

 
Fotograaf: Josh Walet