Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

De toptransfer van Nieuw Elan

15 januari 2013 - 22:23  •  Erik Boerefijn  •  reacties

De toptransfer van Nieuw Elan

Alphen aan den Rijn -

Zelfs een bommelding bij een groot Alphens bedrijf kon de winterse transfer van onze oud-wethouder niet voorkomen. Voordeel van Roberts overstap is natuurlijk wel dat hij iets sneller tot de partijtop van Nieuw Elan behoort dan tot de elite van de VVD. Want die hebben Ton Elias al. Ik heb trouwens wel een zwak voor z'n nieuwe ploeg. Dat komt door Gerard van As. Niemand in de club van Pim Fortuyn was een mooiere antiheld dan onze eigen Gerard. Deed niets voor Pietje Paardenlul en maakte de Tweede Kamer normaal. Sterker nog, niemand kan tijdens het wachten op een bakje bami zo schitterend nonchalant een euro in de gokautomaat stoppen als hij. Pilsje erbij, zo is 'ie. Gewoon Gerard. 

In 2010 heb ik dan ook op Nieuw Elan gestemd. Met Van As aan het roer zouden de NS nooit een aangepaste dienstregeling hebben. Vanuit de trein zou je een schitterend uitzicht hebben op een tsunami, terwijl je gewoon op tijd in Leiden aankomt. En als Gerard een Griek was, hadden die nu de snelst groeiende economie van Europa, wedden? Gerard is 'uit de box'. Hij wil doen wat de mensen willen, gelooft niet in rechts of links en zegt niet wat hij denkt maar doet wat hij zegt. En ik geloof ´m. Serieus. Maar Robert - als ik de 'J.' nu maar niet vergeet - Blom erbij? Dat is toch allesbehalve nieuw elan? Toch kan het geen toeval zijn dat Lance Armstrong juist nu een interview geeft aan Oprah Winfrey. Hij belde me nog en is het er ook niet helemaal mee eens. Vandaar.

Zou het een schijnbeweging zijn? Zou Nieuw Elan de man, die onlangs opriep tot een donatie van twee euro voor een kerstboom in het centrum, als bliksemafleider gebruiken? Zodat Gerard ongestoord zijn gang kan gaan? Als chimpansee Gina uit Sevilla verslaafd kan zijn aan porno, moet je niets uitsluiten. Is dit de meesterzet van Nieuw Elan richting november 2013? De glorieuze schaakmat, de absolute toptransfer, een koopje? Een transfervrije garantie voor de titel? Let op mijn woorden. Nu wordt het pas écht spannend.

VVD, PvdA, CDA:  here they come! Met in de spits: Robert Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Blom!

Fotograaf: Josh Walet