Politiek - VVD

« Vorige - Volgende »

Eerste VVD kandidatendag 2013

25 juni 2013 - 09:07  •  reacties

Eerste VVD kandidatendag 2013

Alphen aan den Rijn - Zaterdag 22 juni was het tijd voor de eerste kandidatendag van de VVD. Met het nieuwe programma en de recent door de ledenvergadering vastgestelde kieslijst gingen de lokale politici aan de slag met de voorbereiding van de campagne. De kandidaatstellingsprocedure was een uitdaging voor de liberalen, omdat een groot aantal zittende en nieuwe volksvertegenwoordigers graag met de nieuwe gemeente aan de slag gaan. “Er is één periode per raadsperiode dat ik liever lid ben van een tafeltennisclub.” stelt fractievoorzitter Toetie Vorenkamp “ We bouwen vier jaar lang aan een hechte club en dan moet het bestuur een lijst opstellen in volgorde van voorkeur.” Ze ziet het als een uitdaging om van de drie voormalige afdelingen een nieuwe hechte gemeenschap te vormen. “Mensen die onder het vergrootglas van de politiek samenwerken worden regelmatig op de proef gesteld. Ze moeten zeker weten dat hun achterban er onvoorwaardelijk voor hen is.”

Lijsttrekker Tseard Hoekstra is blij met de aanpak: “Liberalen hebben vaak een stevige mening, die ze niet onder stoelen of banken stoppen. Het is de kunst om dan constructief met elkaar in gesprek te blijven en te komen tot een nieuw gezamelijk standpunt. We zien de kandidaten met veel respect voor elkaar tot nieuwe ideëen komen. Het geeft de campagnecommissie veel inspiratie voor de komende periode.“ 

De komende maanden trekt de VVD de nieuwe gemeente in om met de kiezer te praten en haar standpunten te scherpen. Het programma 2014-2018 draagt de titel “Meer ruimte voor mensen” en wordt binnenkort gepresenteerd.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: vvd, verkiezingen
VVD.'
VVD

Politieke partij

Verwante nieuwsberichten

Meer van VVD