Politiek - VVD

« Vorige - Volgende »

Vijf vragen aan...

25 januari 2012 - 01:13  •  Maarten Boelen  •  reacties

Vijf vragen aan...

Alphen aan den Rijn -

 

1. Wie of wat heeft je aangezet om politiek actief te worden?

Hoewel geboren in een echt katholiek nest, was het ook een liberaal nest. Liberale katholieken stemden in de jaren vijftig op de partij Welter. Mijn grootvader en vader zaten beiden in de politiek en het is dan ook niet gek, dat ik in l966 lid werd van de VVD en in 1969, na mijn afstuderen, in het bestuur van de Afdeling Gouda kwam. In 1977 ben ik op verzoek van een goede kennis namens de VVD lid geworden van de wijkraad voor Hillegersberg-Schiebroek en zo is van het een het ander gekomen.

2. Welke van de liberale beginselen is voor jou belangrijk en welke invulling geef je daar aan?

Het is moeilijk een keuze te maken, maar sociale rechtvaardigheid en verdraagzaamheid scoren bij mij hoog. Ik vind, dat wij iedereen van welk ras, religie of achtergrond dan ook hebben te accepteren. In ieder mens zit iets goeds. Wij hebben ook de plicht om medemensen, die echt niet kunnen, waar dan ook te helpen. Dat is al een zeer oude liberale plicht. De woningbouwcorporatie is een liberaal idee. Ik probeer op allerlei manieren aan deze twee zaken wat te doen, maar met name via actief besturen.

3. Wat moet voor jou de belangrijkste uitkomst van de fusie tussen Alphen, Boskoop en Rijnwoude worden?

De belangrijkste uitkomst van de fusie moet zijn een sterke liberale gemeente, die oog heeft voor hen, die niet kunnen en verdraagzaamheid hoog in het vaandel heeft, dus de ik-cultuur bestrijdt. Ik ben ervan overtuigd, dat deze fusie dat zal brengen. De burger voorop!

4. Welke persoonlijke en politieke ambities wil je (nog) vervullen?

Gelet op mijn leeftijd heb ik geen politieke ambities meer. De persoonlijke ambitie is om op andere terreinen actief te kunnen blijven om de verdraagzaamheid en de sociale rechtvaardigheid te bevorderen.

5. Aan welke partijgenoot zou je deze vragen ook willen stellen?

Aan Gerda Geenjaar, een echte liberale vrouw, die ik in de loop der jaren zeer ben gaan waarderen.

Fotograaf: Josh Walet
Maarten Boelen.'
Maarten Boelen

Voormalig burgemeester van Rijnwoude en voorzitter van de VVD.

VVD.'
VVD

Politieke partij