Politiek

« Vorige - Volgende »

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

5 september 2018 - 12:52  •  reacties

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Alphen aan den Rijn - Informatieavond Hazerswoude-DorpWie: Kees van Velzen Waar: De Juffrouw, Hazerswoude-DorpWanneer: 5 september | 19.30 uur

Wethouder Van Velzen is aanwezig bij een informatieavond waar inwoners worden geïnformeerd over de uitkomsten van de verkenning naar een nieuwe ontsluiting ten zuidwesten van Hazerswoude-Dorp.

Bijeenkomst Aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt
Wie: Han de Jager 
Waar: Gemeentehuis, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 6 september 2018 | 12.00 uur

Wethouder De Jager ontvangt partners uit het bedrijfsleven en onderwijs voor een lunchbijeenkomst. Het doel van de bijeenkomst is het maken van een ‘kapstok’ die aangeeft wat er in Alphen aan den Rijn nodig is voor een goede aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Dit dient als basis voor een gezamenlijke agenda Aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt 2018-2022.

Netwerkbijeenkomst Groene Cirkel Bijenlandschap
Wie: Leo Maat
Waar: Gemeentehuis Leiderdorp
Wanneer: 6 september 2018 | 14.00 uur

Wethouder Maat is aanwezig bij een netwerkbijeenkomst van Groene Cirkel Bijenlandschap. Er wordt gevierd dat zeven nieuwe partners zich hebben aangesloten bij het netwerk, dat bestaat uit boeren, gemeenten, scholen, wetenschap, bedrijven en andere partners. In de Groene Cirkel Bijenlandschap werken veel partijen samen aan een bloemrijk netwerk dat (wilde) bijen voldoende voedsel en nestgelegenheid biedt.

Bijeenkomst start opleidingsgroep deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt
Wie: Han de Jager
Waar: De Meent, Bodegraven
Wanneer: 6 september | 15.00 uur

Wethouder De Jager is aanwezig bij de start van een leer-werktraject om veertien werkzoekenden, inclusief een aantal statushouders, op te leiden tot verzorgende. Het traject is een samenwerking van zorgpartners Midden-Holland met Rijnvicus, de gemeenten Gouda en Bodegraven-Reeuwijk en het College Contractonderwijs van mboRijnland.

Opening Jeu de Boules-baan
Wie: Gert-Jan Schotanus 
Waar: Dorpshuis en Eetcafé De Tas, Benthuizen
Wanneer: 8 september | 14.00 uur

Wethouder Schotanus opent de nieuwe Jeu de Boules-baan in Benthuizen. De realisatie van de baan is een initiatief van Actief Rijnwoude in samenwerking met verschillende partijen en inwoners.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn