Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Zetels SP besparen een hoop belasting geld

14 mei 2013 - 13:32  •  Harre van der Nat  •  reacties

Zetels SP besparen een hoop belasting geld

Alphen aan den Rijn -

Harre van der Nat lijsttrekker van de SP bij de komende verkiezingen: “nog steeds heeft een meerderheid van de politiek het niet begrepen, in dezelfde maand een half miljoen euro uitgeven aan het opleuken van de raadszaal en daarnaast aankondigen dat er helaas twee buurthuizen en een bibliotheek moeten sluiten”

Vanwege de herindeling komen er vier extra raadszetels bij.  Daardoor zijn er straks te weinig stoelen in de kring om ook de wethouders een plaats te geven in de zaal. Daarnaast is de niet lang geleden aangeschafte geluidsinstallatie ook al aan vervanging toe. Onder aanvoering van de VVD zijn ook de andere Alphense collegepartijen PvdA, CDA en CU voor deze verkwisting. Dat ook de voltallige gemeenteraadsfracties van Boskoop en Rijnwoude de uitgave van 500.000 euro toejuichen is schokkend. Ook in deze gemeenten verschraald het voorzieningenniveau en kunnen we belastinggeld maar een keer uitgeven.

Voor de zetels is nu gezorgd. De geluidsinstallatie behoeft volgens de SP wel verbetering. Het is voor de inwoners die thuis de debatten volgen niet te verstaan. Al vraagt de SP zich af of er vanuit de bevolking nog genoeg interesse in de lokale politiek is na weer een misser.

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij