Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

SP maakt zich zorgen over staat gemeentelijk groen

30 juli 2018 - 11:11  •  SP Alphen aan den Rijn  •  reacties

SP maakt zich zorgen over staat gemeentelijk groen

Alphen aan den Rijn - SP-raadslid Iris van de Kolk heeft vragen gesteld: "Wij weten ook dat veel natuur zich kan herstellen na een periode van droogte. Gezien de klimaatverandering en de voorspellingen van het KNMI zijn wij echter bang dat het dus vaker gaat voorkomen in de komende zomers en vragen ons af of de gemeente hier wel op voorbereid is."

De SP-fractie ziet graag op korte termijn dat de gemeente grootschalig ingrijpt waarbij niet alleen bomen, maar ook andere beplanting de nodige aandacht krijgt en opnieuw gekeken wordt naar wat we planten, wanneer en waar.

Van de Kolk: "De afgelopen jaren zijn er in de gemeente Alphen aan den Rijn veel jonge bomen, planten en struiken aangeplant. Daar gaat dus ook onze grootste zorgen naar uit. Hoe groter en ouder de planten des te grotere en diepere wortels zij hebben, waardoor ze de droogte kunnen overleven. Die luxe positie lijkt in Alphen te ontbreken en dat kost ons waarschijnlijk veel gemeenschapsgeld. Dat moet veranderen wat de SP betreft. Toekomstbestendige bomen, struiken en planten zijn niet alleen goed voor onze omgeving, maar ook kostenbesparend."

Fotograaf: Iris van de Kolk
Tags: droogte, sp
SP Alphen aan den Rijn.'
SP Alphen aan den Rijn

Politieke partij