Politiek - VVD

« Vorige - Volgende »

Ruud Gebel STOPT!

29 mei 2013 - 08:38  •  reacties

Ruud Gebel STOPT!

Alphen aan den Rijn -

Gebel  werd in 2001 lid van de gemeenteraad. In 2006 en in 2010 was hij lijsttrekker en heeft hij als vertegenwoordigder van de grootste partij vorm gegeven aan twee coalities van VVD, CDA, PvdA en ChristenUnie. De politicus is sinds 1996 als huisarts gevestigd in Alphen aan den Rijn. Zijn betrokkenheid bij zijn vakgebied heeft hij vorm gegeven door functies binnen, onder andere, de VVD-partijcommissie VWS en de Landelijke Huisartsenvereniging te bekleden. Daarnaast publiceert hij regelmatig in vakbladen en op ht internet over het landelijke ziektekostenbeleid. 

Het waren niet altijd makkelijke jaren; met stevige debatten over belangrijke projecten en zelfs een collegecrisis. “Ik heb een prachtige tijd gehad in de raad. Het is mooi om voor op de bok te zitten en mede te bepalen hoe de stad waar ik woon en werk zich ontwikkelt", aldus Ruud Gebel. 

Tijdens de raadsvergadering van 11 juli neemt Ruud Gebel officiëel afscheid. 

Als officiële reden voor zijn vertrek geeft Ruud Gebel aan de nieuwe lijsttrekker, Tseard Hoekstra, alle ruimte te geven om het gezicht van de VVD van de nieuwe gemeente Alphen aan den Rijn te worden. 

Binnen politieke kringen in Alphen wordt ook gefluisterd, dat zoiets niet de echte reden kan zijn, omdat Hoekstra wethouder is en geen raadslid en daarom nog niet of nauwelijks politiek kan bedrijven. Doordat de VVD inmiddels ook leden heeft uit de gemeenten Rijnwoude en Boskoop zijn de machtsverhoudingen gewijzigd en zijn meningen en opvattingen minder snel op één lijn. De ongebruikelijke en plotselinge stap van Gebel zou wel eens te maken kunnen hebben met interne meningsverschillen, kritiek en zijn positie op de kandidatenlijst, die de VVD op dit moment samenstelt. De site van de VVD vermeldt enerzijds het vertrek van Gebel, maar toont hem op een andere pagina nog wel als kandidaat raadslid voor de volgende verkiezingen.

Fotograaf: Josh Walet
VVD.'
VVD

Politieke partij