Nieuws

« Vorige - Volgende »

CAS Alphen organiseert cursus 'Snap je Stad!'

22 februari 2017 - 10:10  •  Willem Debets  •  reacties

CAS Alphen organiseert cursus Snap je Stad!

Alphen aan den Rijn - Allemaal vragen die langskomen in de cursus 'Snap je Stad' die CAS Alphen (Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Alphen aan den Rijn) in maart geeft. Vragen die je na afloop zelf kunt beantwoorden. Door foto’s, plattegronden en vooral verhalen en toelichtingen komt Alphen tot leven en realiseer je je beter waar je dagelijks rondloopt en waarom onze stad eruit ziet zoals het eruit ziet. We behandelen iedere cursusavond een periode met veel voorbeelden uit Alphen en uit de rest van de wereld.

Daarbij introduceren we op een praktische manier beroemde architecten en de werken die zij realiseerden, waarbij we steeds de link met lokale voorbeelden leggen. Zo leer je de gebouwde omgeving van Alphen en van Nederland beter kennen en begrijpen. En zelfs verbanden te leggen tussen economie, kunst, de samenleving zelf en de architectuur.

Zo laten we zien dat ook in Alphen aansprekende en diverse architectuur te herkennen is, die het verhaal van de groei van deze stad vertelt. Na de cursus bekijk je je eigen stad met andere ogen. We rekenen op een leuke interactie met de cursisten.

Informatie
De cursus duurt vier avonden en vindt plaats op dinsdag: 7, 14, 21 en 28 maart . De lessen beginnen om 20.00 uur, vinden plaats in de prachtige Parkvilla in Park Rijnstroom en duren ongeveer 2 uur.

Deelname aan de cursus kost € 30,-. Je kunt je voor deze cursus opgeven tot uiterlijk 5 maart via post@casalphen.nl.

Wat: Cursus architectuur van de 20e en 21e eeuw
Waar: Parkvilla, Park Rijnstroom
Wanneer: dinsdag 7, 14, 21 en 28 maart
Hoe laat: 20.00 - 22.00 uur
Wat kost het: €30,-
Aanmelden: post@casalphen.nl

Fotograaf: Josh Walet