Nieuws

« Vorige - Volgende »

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

12 oktober 2016 - 11:09  •  reacties

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Alphen aan den Rijn - Theatervoorstelling 'Jihad'Wie: Ed de Leest en Liesbeth Spies Waar: Theater Castellum, Alphen aan den RijnWanneer: 11 oktober | 20.00 uur

Op dinsdag 11 oktober wonen wethouder De Leest en burgemeester Spies theatervoorstelling 'Jihad' bij. De theatervoorstelling gaat over de drie vrienden Ismael, Reda en Ben die zich niet meer thuis voelen in Nederland. Ze vertrekken naar het Midden-Oosten om zich aan te sluiten bij de jihadisten. Eenmaal aangekomen treffen ze een situatie aan die minder heroïsch is dan ze dachten. De grondlegger van de productie is de Belgische schrijver en regisseur Ismaël Saidi. Het stuk is semi-autobiografisch, Ismaël werd zelf geronseld om te vechten in Afghanistan. 

Managementtafel over adres- en identiteitsfraude
Wie: Liesbeth Spies
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 12 oktober | 09.00 tot 13.00 uur

Op woensdag 12 oktober 2016 organiseren de gemeente Alphen aan den Rijn, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken een managementtafel voor gemeentesecretarissen over adres- en identiteitsfraude. Burgemeester Spies spreekt over het belang van het onderkennen en voorkomen van adres- en identiteitsfraude, een verantwoordelijkheid van gemeenten. De Managementtafel is een vervolg op de bestuurlijke conferentie voor burgemeesters en wethouders over de aanpak van fraude en dienstverlening, eerder dit jaar. Daar werd geconstateerd dat de aanpak van fraude een belangrijke opgave is voor gemeenten. 

Ontvangst Zwammerdamschepen
Wie: Kees van Velzen  
Waar: Rijnplein, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 12 oktober | 15.00 uur

Wethouder Van Velzen is aanwezig bij de ontvangst van de Zwammerdamschepen in Alphen aan den Rijn. De schepen zijn een aantal archeologische vondsten van houten vaartuigen in Zwammerdam. Tussen 1971 en 1974 werden zes rivierschepen opgegraven, door de actie 'Redt Romeins Schip' van de Alphense architect Latief Perotti. Deze schepen werden door de Romeinen gebruikt om steen over de Rijn te vervoeren. In de komende jaren wordt de collectie gerestaureerd om vervolgens in het Romeins Scheepvaart Museum in Archeon te worden tentoongesteld. 

Boekpresentatie 'Gezichten van Ridderveld. Wie kent ze niet?'
Wie: Liesbeth Spies
Waar: Gemeentehuis, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 12 oktober | 19.30 tot 21.00 uur

Burgemeester Spies opent de boekpresentatie 'Gezichten van Ridderveld. Wie kent ze niet?'. In dit boek hebben gebiedsadviseurs Abdelghafour Ahalli en Marco Parinussa 34 mooie gesprekken opgetekend met uiteenlopende bewoners van Ridderveld. Het zijn stuk voor stuk mensen die hun handen uit de mouwen steken om iets voor hun omgeving te betekenen.

Ingebruikname zonnepanelen
Wie: Ed de Leest
Waar: Basisschool Het Mozaïek, Vroonhoevelaan 8, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 13 oktober | 11.00 tot 12.00 uur

Wethouder De Leest is aanwezig bij de ingebruikname van de zonnepanelen op basisschool Het Mozaïek. Duurzaamheid is voor SCOPE scholengroep een belangrijk onderwerp en wil zich ook meer gaan inzetten voor duurzaamheid. De panelen worden bekostigd uit eigen middelen en ze verdienen zichzelf deels terug.

Fotograaf: Josh Walet