Nieuws

« Vorige - Volgende »

Han de Jager slaat eerste paal nieuwbouw Topmavo

7 december 2017 - 13:03  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties

Han de Jager slaat eerste paal nieuwbouw Topmavo

Alphen aan den Rijn - Op het terrein aan de Tolstraat start SCOPE scholengroep met de nieuwbouw van de Topmavo. Het Lyceum wordt daarna uitgebreid en grondig gerenoveerd.

Naar verwachting is het nieuwe gebouw van de Topmavo in het vierde kwartaal van 2018 klaar. Daarna is het Lyceum aan de beurt. Het bestaande gebouw wordt grondig verbouwd en uitgebreid met een deel nieuwbouw. Voor de Topmavo en het Lyceum komt er een gezamenlijk nieuw sportgebouw. Het Lyceum is naar verwachting voor de zomer 2020 opgeleverd en het sportgebouw is naar verwachting eind 2019 gereed.

"De eerste paal voor de nieuwbouw van het Groene Hart geeft het startsein voor het Masterplan Onderwijshuisvesting. Met dit plan en de nieuwe schoolgebouwen geven de scholen een enorme impuls aan de kwaliteit van hun onderwijs. Dit is belangrijk voor de duizenden leerlingen die straks onderwijs volgen in de nieuwe gebouwen", aldus wethouder De Jager.

Leerpark
Het volgende project is het Groene Hart Leerpark aan de Prinses Beatrixlaan in Alphen aan den Rijn. Daarbij wordt het gebouw in fases gesloopt en nieuwbouw gerealiseerd. De vergunningaanvraag hiervoor wordt binnenkort ingediend.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn