Nieuws

« Vorige - Volgende »

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

4 juli 2018 - 08:08  •  reacties

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Alphen aan den Rijn - Bijeenkomst Hollandse Plassen 2.0Wie: Kees van Velzen Waar: De Watergeus, NoordenWanneer: 4 juli | 14.30 uur

Wethouder Van Velzen is aanwezig bij de bijeenkomst Hollandse Plassen. Het Hollandse Plassenberaad zet zich al enige jaren in om de bekendheid en bereikbaarheid van het Hollandse Plassengebied te vergroten en het recreatieve economische potentieel van de Hollandse Plassen beter te benutten. Tijdens de bijeenkomst wordt onder andere gesproken over het inzetten van marketing en promotie voor de Hollandse Plassen. 

Uitreiking Foxy dansdiploma’s
Wie: Liesbeth Spies
Waar: De Vos Danscentrum, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 4 juli | 15.00 uur

Burgemeester Spies reikt de dansdiploma’s uit aan de kinderen die mee hebben gedaan aan het Foxy dansprogramma. Als onderdeel van de sportimpuls ‘Nijntje Beweegdiploma’ volgen 52 kinderen in de leeftijd variërend van 1,5 tot 6 jaar lessen voor het Foxy Dansdiploma. De sportimpuls ‘Nijntje Beweegdiploma’ is bedoeld om kinderen vanaf jonge leeftijd al kennis te laten maken met verschillende beweegprogramma’s.

Opening tentoonstelling Drakentanden in de Duin
Wie: Leo Maat
Waar: Archeologiehuis Zuid-Holland, Archeon
Wanneer: 5 juli | 14.30 uur

Wethouder Maat opent de tentoonstelling Drakentanden in de Duin in het Archeologiehuis Zuid-Holland. De tentoonstelling Drakentanden in de Duinen - Oorlogssporen van de Atlantikwall vertelt het verhaal van de Duitse verdedigingslinie langs de kust aan de hand van archeologische vondsten die door terreinbeheerders in de duinen zijn gevonden. Ook de door de Duitse bezetters aangelegde waterlinie, de Vordere Wasserstellung, komt in de tentoonstelling aan bod. Het tracé van deze stelling liep onder meer over het grondgebied van Alphen aan den Rijn, Gouda en Moordrecht. De tentoonstelling heeft een looptijd van een jaar en is ingericht in de ruimte die door provincie Zuid-Holland geschikt is gemaakt voor tijdelijke exposities. 

Heropening Alle Hens
Wie: Gerard van As
Waar: Julianastraat 50, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 6 juli | 17.00 uur

Wethouder Van As is aanwezig bij de heropening van horecagelegenheid Alle Hens. Robert Grootenhuijs is de nieuwe eigenaar van het café en restaurant. 

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn