Nieuws

« Vorige - Volgende »

Strijden in de stromende regen

7 augustus 2014 - 09:34  •  Evon Zevenbergen  •  reacties

Strijden in de stromende regen

Alphen aan den Rijn -

Sebastiaan: "Hoewel vandaag een zeer zware dag was, was het super, hihi! Het heuvelachtige landschap werd flink gevoeld in de kuiten, waardoor we er aan het begin van de middag al doorheen zaten. Door de flinke regen werd het doorzetten, maar gelukkig waren we allemaal erg gemotiveerd. Ook de band tussen Freek en mij is vandaag gegroeid tot op ongekende hoogte." En met een dikke glimlach op zijn hoofd: "En nu zijn we op de camping."

Zoals in het stuk van Sebastiaan te lezen was, zijn vandaag de heuvels getrotseerd! De mannen hebben echt gestreden. Janos heeft zo hard gefietst dat zijn band lek ging. Gelukkig is de hobby van masseur/chauffeur Freek wielrennen en had de band in 5 minuten geplakt. De lopers waren er zo van onder de indruk dat ze het zo'n 10 keer hebben na gedaan. 

Het weer zat helaas niet mee. Het begon met miezeren maar uiteindelijk begon het echt te stortregenen. De lopers hebben totaal niet geklaagd, ze hebben gestreden! We beginnen echt een team te vormen. Als iemand zijn 5 km niet kan afmaken neemt de ander het zonder geklaag over. De sfeer is super!

Ondanks de regen was nadat we de Franse grens gepasseerd de motivatie weer volledig aanwezig. De Fransen zijn niet geheel blij met onze aankomst, omdat er een auto rustig achter de lopers blijft rijden zodat de mogelijke omwegen niet gemaakt worden. Helaas zijn de Franse niet zo geduldig als de Belgen.

De aankomst was heerlijk. Fietsers Sander en Jeremy en dribbelaar Omed kwamen in de stromende regen om 18.30 uur aan. De tent stond al en de muziek stond op. Na ongeveer een half uurtje brak de zon door en werd buiten het beslag van de pannenkoeken door de kwartierploeg bereid. De maaltijd smaakte na zo'n dag maar al te goed.

In het bijzonder bedanken we dit keer Atlas Fietsen. Zonder Atlas Fietsen was het dribbelen niet alleen gevaarlijker, maar ook een stuk minder gezellig geweest. En namens Janos: sorry voor de lekke band!

Namens het team, groetjes uit Parijs!

Fotograaf: Josh Walet