Nieuws

« Vorige - Volgende »

Subsidie voor nieuwe recreatieprojecten in regio

4 februari 2018 - 10:34  •  reacties

Subsidie voor nieuwe recreatieprojecten in regio

Alphen aan den Rijn - Vivienne Winkelaar en Xavier Duijn, eigenaren van pannenkoekenboerderij De Schaapskooi en sinds kort ook van Bij Hen, trapten de bijeenkomst af met hun persoonlijke verhaal, successen én plannen. Vivienne: "Naast onze restaurants willen we ook op recreatief gebied iets toevoegen aan het Zegerslootpark. We hebben de midgetgolfbaan helemaal vernieuwd en zijn nu bezig met plannen voor een klimpark dat 20.000 bezoekers per jaar moet aantrekken."

Twee projecten kregen deze avond een subsidiecheque uitgereikt. De projecten 'IJsvogel' (een voorlichting- en educatieproject in Alphen aan den Rijn) en '(Er)vaar de polder' (een beleving van de polder door varen met verhalen) in Kaag en Braassem ontvingen uit handen van wethouders Kees van Velzen (Alphen) en Yvonne Peters (Kaag en Braassem) ieder een cheque van maar liefst 30.000 euro.

Ook bezoekerscentrum De Veenweide, een project dat eerder al subsidie mocht ontvangen, werd gepresenteerd.   

Meerjarenprogramma
Alexander Ditmer, de nieuwe programmacoördinator van Rijn- en Veenstreek, gaf een korte uitleg over de werkwijze en doelstellingen van het Flexibel Meerjarenprogramma (FMP). Vanuit dit programma worden subsidies beschikbaar gesteld aan projecten die op basis van samenwerkingen bijdragen aan innovatie en uitbreiding van het recreatieve aanbod.

Nieuwe subsidieaanvragen voor grote projecten kunnen worden ingediend tussen 12 februari en 30 maart aanstaande. Kleine projecten kunnen het hele jaar worden ingediend. 

Fotograaf: Netwerkcafé Rijn- en Veenstreek