Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Hoe meer zweet, hoe dichterbij Parijs

20 juni 2014 - 10:10  •  Kim Kuiper  •  reacties

Hoe meer zweet, hoe dichterbij Parijs

Alphen aan den Rijn -

Van vier tot tien augustus ga ik mee als één van de chauffeurs naar hartje Parijs. Nu heb ik, net als de meeste mensen, een bepaald beeld van Parijs in mijn hoofd. Mensen die met verse stokbroden lopen, mimespelers op elke hoek van de straat en dieprode wijn. Toch denk ik dat ik dit beeld drastisch bij moet stellen voor we met de hele groep richting de Franse hoofdstad vertrekken. De reis gaat namelijk niet om het cultuur snuiven, maar om het geld op halen voor Scorende Jongens.

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. De Alphen-Parijs crew bestaat tot nu toe alleen uit jongeren, en dat willen we graag zo houden. Toch zijn we nog niet compleet. Er zijn nog drie chauffeurs nodig en drie mensen voor de catering. Er moet dus nog heel wat gebeuren voordat we daadwerkelijk kunnen vertrekken vanuit Alphen aan den Rijn.

En dat maakt het des te spannender. Niet alleen wordt er hard getraind door de dribbelaars die gaan lopen naar Parijs, ook worden er veel vergaderingen gehouden, zodat de totale crew van alles op de hoogte is. Toch denk ik als chauffeur wel eens 'wat heb ik mezelf aangedaan'. Ik ben één van de weinige meiden die meegaat naar Parijs. En daar zit ik dan, achter het stuur in een auto volgeladen met zwetende jongens. Maar dan besef ik: Ach, hoe meer zweet, hoe dichter we bij Parijs zijn!

Kim Kuiper

Fotograaf: Josh Walet