Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Robbels - Machiel van der Schoot

20 juni 2014 - 15:00  •  Rob Buisman  •  reacties

Robbels - Machiel van der Schoot

Alphen aan den Rijn -

'Iemand die boven de partijen staat...'
"Natuurlijk heb ik het interview met CDA-fractievoorzitter Marjon Verkleij, de beoogde kopvrouw van de vertrouwenscommissie, in het Alphens Nieuwsblad gelezen. Voor haar moet de nieuwe burgemeester iemand zijn die boven de partijen staat. Iemand die ruimte kan geven aan vernieuwingen met een open bestuursstijl. Iemand met ervaring waar de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn van kunnen profiteren. Ik kreeg haast een harde plasser toen ik dat las. Ik dacht echt: 'Ze valt Spiesbeth af! Ze wil mij!' Want als iemand boven de partijen staat, ben ik het. Behalve aan Susan ben ik aan niemand gebonden. Daarnaast houd ik van transparantie en barst ik van de ervaring. En eerlijk gezegd: burgemeester Machiel bekt best goed."

'Respect voor de mens, oog voor de samenleving...'
"Ja, ik weet ook wel dat ik in het verleden stevig van leer ben getrokken tegen Boskoop. Dat kwam vooral door dat zinloze boerenverzet tegen de fusie. Je moet je energie steken in dingen die je kunt beïnvloeden en niet in zaken die het eindstation al gepasseerd zijn. Maar toen was toen en nu is nu. Dus wat mij betreft rechten we onze ruggen en gaan we samen met het voormalige Rijnwoude werken aan een toekomst waarin we elkaar versterken. Geen gezeur meer over het verleden. Op naar een echte participatiemaatschappij met respect voor de mens en oog voor de samenleving. Daar zet ik in elk geval op in. Wie mij kent, weet dat ik het waar zou maken ook."

Fraai gesproken! Tijd voor een liquide versnapering?
"Laat die Joker maar doorkomen. Eerst een paar ijsblokjes in een mengbeker, dan een knappe scheut whisky, een golfje Dubonnet kruidenwijn en nog een beetje Grand Marnier. Goed roeren en door een barzeef uitschenken in een glas met twee ijsblokjes."

Klinkt bepaald niet slecht...
"Het smaakt ook verrassend lekker. En je weet hoe het gaat wanneer de kaarten geschud en gedeeld zijn. Je moet ervoor zorgen dat je op het juiste moment de juiste kaart op tafel legt. Met een joker heb je altijd een troef achter de hand."

Robbels worden elke vrijdag in cocktailbar De Neus - in het centrum van Alphen aan den Rijn - opgetekend door Rob Buisman.
Elke overeenkomst met de werkelijkheid berust op toeval.

Fotograaf: Josh Walet
Machiel van der Schoot.'
Machiel van der Schoot

Ondernemer en blogger