Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

'Dit is echt iets voor jou, Corien!'

4 januari 2016 - 13:36  •  Corien Kraaijeveld  •  reacties

Dit is echt iets voor jou, Corien!

Alphen aan den Rijn -

Door een gebrek aan tijd, lees ik het verhaaltje wat vluchtig door. En kom tot de conclusie dat mij dit wel wat lijkt. In een opwelling vul ik het 'sollicitatieformulier' in en met één muisklik heb ik mijn gegevens verstuurd. Korte tijd later krijg ik al antwoord. 'Of ik een blog zou willen schrijven', wordt mij vriendelijk gevraagd. Eentje die (in)direct over Alphen aan den Rijn gaat of wat zich hier afspeelt.

Terwijl ik toch vaker (blogs) schrijf, maakt een lichte paniek zich enigszins meester van mij. Ik besef maar al te goed dat wat ik zal schrijven, door vele ogen bekeken zal worden. Maar ook dat vele meningen gegeven zullen worden.

Zo ben ik, soms tot ergernis van mijn omgeving, een groot voorstander van directheid, openheid en eerlijkheid. Belangrijke aspecten van mijn opvoeding. Om met de woorden van mijn moeder te spreken: "Je hebt een stem en een mening. Die mag je zeker laten horen. Met dien verstande dat je altijd netjes en respectvol blijft en geen mensen krenkt."

Toch wordt het jammer genoeg vaak door vele mensen opgevat als kritiek en zien zij het als een 'aanval' als ik mijn mening geef als hier om gevraagd wordt. Laten we blij zijn dat we in een land wonen waar we ons mogen laten horen. Bedenk alleen wel goed hoe je iets zegt en welke woorden je gebruikt. Mensen die gepest zijn of dit nog steeds worden, kunnen beamen dat woorden meer pijn kunnen doen dan een harde klap.

Ieder mens is uniek, op zijn of haar eigen manier. Laten we dat respecteren!

Fotograaf: Josh Walet