Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Lief zijn voor elkaar

9 februari 2017 - 17:00  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

MINERVA Lief zijn voor elkaar

Alphen aan den Rijn - Neem nou Trump. Wat moet je zeggen van een gekozen president van een wereldnatie - Number One - die elk feit negeert. Regeren op basis van alternatieve feiten, in normaal Nederlands: verzinsels. Gekker moet het niet worden.

Kijk naar Rutte. Onze premier tovert ineens een paar miljard uit de hoge hoed waarvan hij zegt dat deze 'waarschijnlijk' in de zorg worden gepompt. Let op de uitleg: we moeten wel andere partijen vinden die dat ook in een regeringsakkoord willen zetten. Duh, dat geldt voor elke verkiezingsbelofte. Gemakkelijk hoor, vier jaar de tijd om iets te regelen en het dan inzetten om zieltjes te winnen tijdens de verkiezingen.
Lokaal weet ik er wel een paar die ik graag achter de geraniums zou zetten. Twaalf partijen in een gemeenteraad is gewoon te veel. En, niet elk raadslid draagt een volwaardig steentje bij.

Van de week was ik in mijn oude blogs aan het rondstruinen. Wat ik zag, is dat het altijd erger kan. De dames en heren politici uit het verleden, zeg maar van voor de fusie, waren nog een graadje schandelijker bezig. De ene kwestie volgde op het andere.

Wat ik voorbij zag komen?
De enorme verpaupering aan de Lage Zijde waar tientallen miljoenen in een bouwput verdwenen. En, de plannen steeds megalomaner werden.
Niet minder dan 70.000 vaten gif in de Coupépolder. Om precies te zijn onder golfbaan. Glow in the Dark voor gevorderden.
De grote ijsbaan op het Rijnplein die werd afgeblazen om een gemeentegarantie van een paar duizend euro op een begroting van ruim 3 ton. De gemeente wilde het risico liever bij een paar bestuursleden leggen.
Een burgemeester die onderuit werd gehaald door zijn eigen wethouders, wethouders die met bonnetjes aan het stoeien waren en een gemeenteraad die rollebollend over straat ging.

Een fijn schandaaltje rond de fusie was de allerlaatste restzetel die na hertelling van alle stemmen naar GroenLinks ging. De voorvrouw van RGL spuugde vuur, maar ik gun het die jongens van GroenLinks wel. Zijn aardige mensen met geitenwollen sokken die blijmoedig de aarde bewerken om hun veganistische maaltijd zelf te verbouwen. Zoiets.
Hun motto is volgens de heerlijk simplistische kieswijzer van dumpert 'lief zijn voor elkaar'. Kijk, dat mis ik nou in de politiek. Gewoon lekker lief zijn voor elkaar.

Ik denk dat ik volgende maand maar eens op GroenLinks ga stemmen. Terug naar mijn roots. Tot ongenoegen van mijn trouw VVD stemmende vader was ik een grote fan van Ria Beckers, die met haar PPR in GroenLinks is opgegaan.

Fotograaf: Josh Walet