Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Boontje komt om haar loontje

10 maart 2012 - 13:44  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

Boontje komt om haar loontje

Alphen aan den Rijn -

De stalker is natuurlijk door de meeste echte mensen allang geblokt. Dat neemt niet weg dat het vervelend is om gestalkt te worden. Om niet te zeggen: om online gepest te worden. Stalken en pesten is akelig, omdat je je daar niet tegen kunt wapenen. Het is meestal ook totaal niet logisch. En: de stalker of pester is veel te dom om te begrijpen dat dit gedrag buitengewoon onfatsoenlijk is.
Dus gewoon vragen om ermee op te houden, werkt niet. Bovendien is 'vragen' een vorm van contact zoeken en dat is precies waar de Alphense internet-stalker op uit is. Normale mensen gaan dan naar een buurtcentrum, worden lid van een theekransje, bellen met familie of gaan uit eten met vrienden. Maar ja, als je zo laag zinkt dat je moet stalken, zal zo'n gezellig sociaal netwerk wel ontbreken.

Een aanleiding om het lijdend voorwerp van de Alphense internet-stalker te worden is er niet. Iemand babbelt bijvoorbeeld mee in een tijdlijn van een twitteraccount van een ander die al eerder werd gestalkt. Dat is al genoeg om zelf uitgekozen te worden als volgend 'slachtoffer'.
De enige remedie is negeren. Negeren, negeren en negeren. Iets anders kun je niet doen. Alles wat er over die zielige Alphense internet-stalker wordt gezegd, is voor die muts aanleiding om opnieuw vervelende opmerkingen rond te gaan strooien naar iedereen die toevallig in je tijdlijn zit.

Hoe het afgelopen week gebeurde? We staan toevallig met z'n drieën in de buurtsuper. Er komt een onbekende vrouw op ons af lopen. Zij steekt haar hand uit naar man 1 (een 'oud' slachtoffer) en stelt zich met haar voornaam voor. Vervolgens draait zij zich om en loopt weer weg... En daarna is het einde zoek. Want de stalker gaat nu over tot insinuerende opmerkingen via twitter, met als target nummer 2 (dat ben ik dus). De stalker claimt dat zíj benaderd werd. Bovendien wil ze dat de supermarkt dat bevestigt. Wat de stalker dan weer niet weet, is dat de eigenaar van die bekende Alphense supermarkt de nummer 3 in het gezellige groepje is...

Soms is een van de slachtoffers zo getergd, dat hij/zij overgaat tot een fakebericht met vreselijk domme opmerkingen op een website - laten we zeggen Aphens.nl -met een mailadres dat zo van de stalker zou kunnen zijn. Of tot het plaatsen van een fakebericht op Marktplaats waarin staat dat het huis van de stalker te huur is.
De vraag is dan: zijn het echt fakeberichten van een slachtoffer? Of kwamen ze toch van de internet-stalker die zo van het padje af is, dat ze zich haar eigen lelijke daden niet kan herinneren?
Het resultaat is in ieder geval dat de Alphense internet-stalker als een dwaas op twitter aan het roepen is en dat er nu helemaal niemand die rare muts meer serieus neemt.
Oftewel: boontje komt om haar loontje.

PS. Beste Babs, bedankt hè. Er was deze week wel gezellig veel reuring op straat, in de kroeg en online over al jouw dwaze insinuaties.

Fotograaf: Josh Walet