Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Hello Kitty

20 augustus 2012 - 17:34  •  Erik Boerefijn  •  reacties

Hello Kitty

Alphen aan den Rijn -

Een column schrijven is ook geen pretje met dit weer. Zo'n laptop houdt niet echt van tropische temperaturen en de hypermoderne iPad is geen comfortabele schrijfpartner. Hoewel ik voor mijn laptop eindelijk een schaduwrijk plekje heb gevonden, moet ik zelf ook nog iets vinden om dreigende oververhitting het hoofd te bieden. En zo vond ik mijn geheime wapen. Ze heet Kitty en is deze zomer mijn eigen Japanse muze. Ze houdt me koel, praat niet en klaagt dus nooit, hoeft niets te hebben, wordt niet boos als ik vergeet te vragen wat ze wil drinken en neemt wonder boven wonder genoegen met een plekje op het balkon.

Kitty is gek op roze en woont in Londen. Ze heeft een Japanse vader. Ze is goed met kinderen en  ook mijn dochter is gek op d’r. Zelfs mijn vrouw heeft er geen moeite mee. Nu is Kitty niet mijn stiekeme buitenechtelijke affaire die ik na wat geflirt, een hapje bami en wat slokjes van Ons Bier na sluitingstijd bij een willekeurig Japans restaurant heb opgepikt en daarna buiten op een elektriciteitshokje compleet heb uitgewoond. Dat zou vrouwlief dan weer niet goed vinden, gok ik. Nee, Kitty is de poezenequivalent van Nijntje Pluis. Ze heeft een roze strik op d’r rechteroor, heeft geen mond en kijkt me enigzins ongeïnteresseerd aan, terwijl een laag koel water over haar heen klotst.

Daar zit ik dan. Op het balkon. Laptopje op een tuinstoel, zonnebril op en maatje 46 in het roze Hello Kitty-pierebadje van m'n dochter. Ik kijk naar beneden en tot mijn verbazing zie ik auto's rijden. Geen haar op m’n hoofd… Zelfs wat joggers joggen voorbij, wielrenners met een fietshelm op snakken naar adem en heel veel recreatief fietsende oudere stellen genieten van de prachtige omgeving. Ze hebben zo’n tasje aan het stuur met een zogeheten fietskaart en doorgaans een bidon met lauw water. Honden sjokken hijgend achter hun baasjes aan, katten liggen in de bosjes uit te puffen en ook Kitty houdt het vandaag laag bij de grond.

Het is komkommertijd. Te warm voor echt nieuws. Zelfs geen kapot gescheurde verkiezingsposters, goede seksrellen, pas uit het ei gekropen duivenjongen of ridders. De kranten zijn zo goed als leeg en ook Alphen is voor even een waar tropisch oord. Gelukkig mocht ik Kitty lenen. Ik zie ze alleen nog steeds nergens, zou het dan toch? Arme mussen...

Fotograaf: Josh Walet