Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Robbels - Ruud Gebel

17 mei 2013 - 19:00  •  Rob Buisman  •  reacties

Robbels - Ruud Gebel

Alphen aan den Rijn -

Toen hij begon met het lanceren van ongenuanceerde kritiek op iedereen die in zijn ogen iets verkeerd deed, heb ik eerst inhoudelijk gereageerd. Nou ja, inhoudelijk; ik probeerde de aandacht van de werkelijke door hem gepresenteerde feiten af te leiden door andere onderwerpen aan de orde te stellen. De patiënt te kalmeren, als u begrijpt wat ik bedoel. Maar dat hielp niet echt. Dus ben ik daarna daadwerkelijk op zijn infame aantijgingen ingegaan. Het vervelende was alleen dat hij me steeds weer van repliek diende en opmerkelijk goed op de hoogte bleek te zijn van zaken die volgens traditionele amateurpolitici als ik beter voor het publiek verborgen konden blijven. Daarom heb ik er nu voor gekozen om hem op digitale platforms figuurlijk dood te zwijgen.

Van mij hoort u niets meer over wat hij zegt, schrijft en publiceert. Niet over het gehannes van de Lage Zijde, waar we zo langzamerhand - en dat mag u best weten - een punthoofd van krijgen. Ook niet als het over de uitbreiding van de raadszaal voor 'slechts' een half miljoen gaat die wellicht beter aan andere doelen met meer gemeenschapslading besteed hadden kunnen worden. En al helemaal niet over het ogenschijnlijke gesjoemel, dat overigens uitstekend door de mazen van de wet glipt, van de golfvereniging en -stichting.

Het heeft namelijk geen enkele zin om hem op de vingers te tikken. Zijn vingers tikken toch weer verder dan wenselijk is. Dus negeer ik hem. Dat lijkt mij de beste remedie. En in die opvatting sta ik in gemeentelijke kringen niet alleen."

U zult wel dorst hebben na zo'n betoog. Kan ik iets voor u bestellen?
"Een Don Quichot Windmill lijkt me wel toepasselijk."

Ik luister aandachtig...
"Een probaat recept om de realiteit te vergeten. Eerst 35 milliliter Bols jenever, dan 15 milliliter Licor 43 en vervolgens 50 milliliter biologisch appelsap. U kunt het zien als een combinatie van Nederlandse nuchterheid met mediterraan temperament en maatschappelijk bewustzijn. Op wie dat slaat, laat ik aan uw verbeelding over."

Robbels worden elke vrijdagmiddag door Rob Buisman in het ZZP-café van het Kultuurhuis in Alphen aan den Rijn opgetekend. Elke overeenkomst met de werkelijkheid berust op toeval.

Fotograaf: Josh Walet
Ruud Gebel.'
Ruud Gebel

Ruud Gebel is huisarts en fractievoorzitter voor de VVD in Alphen aan den Rijn.