Politiek - Nieuw Elan

« Vorige - Volgende »

Nieuw Elan begrijpt actiegroep "blokkade Oude Rijn"

26 juni 2013 - 22:41  •  Rob de Vries  •  reacties

Nieuw Elan begrijpt actiegroep blokkade Oude Rijn

Alphen aan den Rijn -

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 30 mei j.l., zijn hierover door Rob de Vries van Nieuw Elan een viertal vragen gesteld:

  1. Is het college bekend met de nieuwe regelgeving van de Provincie over het aanleggen van boten bij percelen gelegen aan de Rijn?
  2. Is het college het met de fractie van Nieuw Elan eens, dat daar waar in het verleden toegestaan werd om 3 X 24 uur per week een boot af te meren aan de oever van de Rijn, dit nu ineens niet meer mag van de Provincie, dit erg lijkt op overbodige en betuttelende maatregelen, te meer daar dit in het verleden niet heeft geleid tot problemen en/of stremmingen of andere vormen van overlast?
  3. Is het college bereid om hierover met de Provincie in overleg te treden, ten einde voor bewoners die langs de Rijn wonen (o.a. in Koudekerk, Hazerswoude en Alphen aan den Rijn) het mogelijk te maken hun boot aan te meren ter hoogte van hun (eigendoms)perceel, uitgaande van de tot voor kort geldende regels?
  4. Is het college bereid om de gemeenteraad over dit overleg zo snel mogelijk in te lichten?

Naar aanleiding van deze vragen, heeft wethouder van Velzen toen in de raad toegezegd schriftelijk op in te gaan. Hij verklaarde hierover overleg te hebben gevoerd met de Provincie en heeft voor een minder restrictief beleid gepleit.

Op dit moment wachten wij nog steeds op de schriftelijke afdoening van onze vragen, en zullen, na ontvangst van de antwoorden, hierover in overleg gaan met de initiatiefnemers van deze actiegroep. Eén ding is zeker, onze gemeente heeft dringend nieuw elan nodig!

Rob de Vries (Gemeenteraadslid Nieuw Elan)

Fotograaf: Josh Walet
Nieuw Elan.'
Nieuw Elan

Politieke partij