Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

SP: Herstel de natuurtuin in Koudekerk

25 februari 2014 - 10:33  •  Harre van der Nat  •  reacties

SP: Herstel de natuurtuin in Koudekerk

Alphen aan den Rijn -

SP raadslid Harre van der Nat “Wij willen niet alleen dat de sliblaag opgeruimd zal worden maar vooral dat de schade zal worden hersteld”. In overleg met de vrijwilligers die de Natuurtuin onderhouden zal de gemeente bij een botanisch tuincentrum inkopen moeten doen om het leefgebied van dieren en planten in en om het water te herstellen.

Daslook en de gewone Vogelmelk zijn twee van de beschermde plantensoorten die vernield zijn. Deze zijn door de flora en faunawet beschermd.

Daarnaast wil de SP van het college weten of zij in de toekomst bij andere werkzaamheden eerst in overleg gaan met de vrijwilligers om problemen te voorkomen.

De Natuurtuin is meer dan 30 jaar oud en veel inwoners hebben er een bezoek aan gebracht. Daarnaast zijn er in de loop der jaren veel vrijwilligers actief geweest die de tuin tot een bijzondere plek hebben gemaakt. De SP zou graag ook willen dat er bij de ingang van de tuin een informatiebord geplaatst wordt. Harre van der Nat” naast informatie over de aanwezige flora en fauna kan het bord de bezoekers ook iets meegeven over de geschiedenis van die bijzondere plekje in Koudekerk.

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij