Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

SP in Alphen heeft 300ste lid

28 februari 2014 - 16:15  •  Harre van der Nat  •  reacties

SP in Alphen heeft 300ste lid

Alphen aan den Rijn -

Loes komt uit een rood nest. Niet zozeer dat haar ouders lid waren van een politieke partij maar wel werd ze opgevoed met als visie om zorgzaam te zijn voor iedereen. Denk niet eerst aan je zelf maar aan een ander. Haar vader was bestuurder van de ANBB (algemene bouwvakkers bond). Loes: “Mijn moeder overleed en tijdens haar afscheid werden de liederen morgenrood en de internationale gespeeld.” In de woorden van familie vooraf aan deze liederen kwam terug dat vooral de ouderen die aanwezig waren, haar in de liedteksten zouden herkennen en herdenken.

Dat de samenleving nog steeds iets is om voor te strijden, bleek voor Loes wel nadat een 4-jarig jongetje op de kleuterschool, waar ook haar kleinzoon op zit, samen met zijn moeder in forse problemen kwam. Hij en zijn moeder waren vanuit Curaçao naar Nederland gekomen en hadden niets. Ze woonden op een zolderkamer in Alphen aan den Rijn: geen meubels, geen kleren en geen speelgoed.

Loes en haar familie grepen direct in en ze zorgden ervoor dat moeder en kind een grotere woonruimte kregen in Den Haag. En natuurlijk kleren, speelgoed en meubels. Loes: “Als een kind van vier jaar je met grote ogen aankijkt en vraagt of hij nu ook een eigen bed krijgt, dan knapt er wat, dan hou ik het niet meer.”

“De samenleving is er nog steeds niet voor iedereen en daarom besloot ik om ook politiek niet langer langs de kant te willen staan. De keuze voor de SP was weloverwogen. De PvdA zou ook een optie moeten zijn. Maar die partij is te ver van haar idealen af komen te staan. Het ergste is dat ze een rechtse koers zijn gaan varen en dat blijkbaar prima vinden.

De afstand tussen inwoners en politiek is veel te groot geworden. Dat komt, volgens mij, doordat de maatschappij veel individueler is geworden. Door als politiek zijnde meer te investeren in het buurtwerk, de speeltuinverenigingen en om fel de toenemende kinderarmoede te bestrijden creëer je dat er meer saamhorigheid in de samenleving komt. Ik wil meehelpen die kloof te dichten en de SP is de partij die daar mee bezig is,” aldus Loes Tillemans.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: sp
SP.'
SP

Politieke partij