Politiek - Overig

« Vorige - Volgende »

Gesprekken met De Gelder hervat

26 september 2011 - 12:18  •  reacties

Gesprekken met De Gelder hervat

Alphen aan den Rijn -

Sindsdien zwaait Bas Eenhoorn tot ieders tevredenheid de scepter in Alphen. Vanwege een langdurig ziekbed is het overleg met de Alphense burgemeester maandenlang vooruit geschoven.

'Alle partijen hebben de intentie om zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen', aldus de woordvoerder van Jan Franssen. Of het een kwestie van weken of maanden is kan de zegsman niet zeggen.

 

'Politici willen dat Eenhoorn blijft'

Trots op Nederland-fractievoorzitter Ton de Vries zijn onlangs in een radiointerview met Alphen Stad FM/TV dat zij bij de commissaris van de koningin het verzoek hebben ingediend om Eenhoorn burgemeester in Alphen te laten blijven. Hij moet volgens de Alphense politici tenminste tot aan de fusie in 2014 burgemeester blijven. 'Wij hebben ons advies gegeven en nu is het aan de commissaris', aldus De Vries. De interim-burgervader is tijdelijk aangesteld om aan te geven wat er fout ging in de bestuurlijke crisis. De Vries: 'Dat heeft hij afgerond dus in principe heeft Eenhoorn zijn opdracht voltooid. Maar het is geen geheim dat we hem graag willen behouden.'

In juni werd Eenhoorns verblijf in Alphen verlengd tot een nader te bepalen moment. Begin dit jaar is Wim de Gelder ziek geworden en hij is nog altijd herstellende van zijn kwaal. 'Zodra Wim de Gelder beter is gaan wij met hem in gesprek en dan neemt de commissaris een besluit', aldus de woordvoerder van commissaris van de koningin Jan Franssen. Dat moment is nu daar. De informant gaf toen aan dat de mening van de gemeenteraad erg belangrijk is. Zelf heeft Bas Eenhoorn ook aangegeven in Alphen te willen blijven. Dat uit het door Bas Eenhoorn geschreven rapport blijkt dat een terugkeer van De Gelder niet wenselijk is, bevestigt De Vries. In een reactie op De Vries' uitspraken liet een woordvoerster namens de gemeenteraad weten dat de fractievoorzitters met elkaar hebben besproken niet actief naar buiten te treden omdat de commissaris van de koningin aan zet is.

Fotograaf: Josh Walet
Bas Eenhoorn.'
Bas Eenhoorn

Verdiende respect met zijn optreden als waarnemend burgemeester na de schietpartij in de Ridderhof.