Politiek - PvdA

« Vorige - Volgende »

Zonder brug zeker geen rondweg

27 september 2011 - 17:14  •  Anthony Polychronakis  •  reacties

Zonder brug zeker geen rondweg

Alphen aan den Rijn - De PvdA wil de Maximabrug, ook zonder rondweg

Het standpunt van de PvdA is helder: realiseer de Maximabrug ook zonder rondweg. Hiervoor zijn drie argumenten aan te dragen.

Ten eerste is de financiering van de brug zo goed als rond. Het zou zonde zijn om 40 mln dekking van je plannen te laten lopen.

Ten tweede, als de brug er eenmaal ligt, komt de rondweg er in de toekomst vanzelf. Zonder Maximabrug komt er zeker geen rondweg. Het wordt dan voor volgende colleges veel makkelijker om hierover een besluit te nemen omdat de Rijnverbinding dan al gerealiseerd is.

Ten derde worden Alphen en Koudekerk na de gemeentelijke herindeling per 1 januari 2014 een gemeente. We mogen Koudekerk niet in de kou laten staan voor wat betreft de ontlasting van het zware transport over de weg. Al met al moet de Maximabrug, en wat de PvdA betreft een hoge variant, er komen. Het liefst een hoge brug (5,5 tot 7 meter) om zo toekomstbestendig mogelijk te worden, zodat het verkeer over het water en de weg, zo min mogelijk hinder ondervinden van een te lage brug die steeds open en dicht moet.

 

 

Fotograaf: Josh Walet
Anthony Polychronakis.'
Anthony Polychronakis

PvdA.'
PvdA

Politieke partij