Politiek - PvdA

« Vorige - Volgende »

PvdA zet in op duurzaamheid

3 juli 2017 - 12:25  •  PvdA - Alphen aan den Rijn  •  reacties

PvdA zet in op duurzaamheid

Alphen aan den Rijn - "De PvdA wordt vaak gezien als een partij die zich vooral inzet voor werk en inkomen en een multiculturele samenleving. Duurzaamheid wordt niet zo vaak genoemd, maar is toch een van onze belangrijkste speerpunten. We zien het als onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om onze gemeente groen en duurzaam te maken. Zo streven wij bijvoorbeeld naar een aardgasvrije gemeente", aldus Albert Bremer, PvdA-lid.

Met de gemeenteraadsverkiezing in het vooruitzicht is de PvdA-fractie druk bezig met het vormgeven van het verkiezingsprogramma. Duurzaamheid krijgt daarin een prominente plaats. Bremer: "Als belangrijke gemeente in het Groene Hart hebben wij een verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaamheid en wonen. Met doelgerichte plannen en acties laten we zien dat we dit onderwerp heel serieus nemen."

Aardgasvrij
Hoewel de plannen voor het verduurzamen van de gemeente nog verder uitgewerkt moeten worden, liggen deze op hoofdlijnen al vast. Een van de onderwerpen die de PvdA nastreeft is het volledig aardgasvrij maken van de gemeente. Bremer: "Dit klinkt heel ambitieus, maar is zeker niet onmogelijk. Voor nieuwbouw is dit makkelijker te realiseren dan bij bestaande woningbouw, maar juist dan moet je creatief zijn en zoeken naar alternatieven. Het gebruik van biogas is hier een mooi voorbeeld van."

Gezamenlijk verduurzamen
Verduurzaming vindt de PvdA een gezamenlijke verantwoordelijkheid en moet bereikbaar zijn voor iedereen. Bremer: "Duurzaamheid is iets van ons allemaal. Het gaat niet alleen om onze eigen toekomst, maar ook om die van onze kinderen en kleinkinderen. Als gemeente kunnen we hier een voorbeeldfunctie in nemen."

De partij neemt hier graag het voortouw in. "Wij laten onze groene kant zien en gaan in gesprek met inwoners en bedrijven over het realiseren van verduurzamingsprojecten. Onze focus ligt niet alleen op het uitvoeren van onze eigen speerpunten, maar maken ons ook hard voor andere duurzaamheidsonderwerpen. Een groene stad met lef wordt wat ons betreft een groene stad met duurzame lef."

Fotograaf: Josh Walet
PvdA.'
PvdA

Politieke partij