Politiek - PvdA

« Vorige - Volgende »

PvdA: verplaatsing Hoogvliet gemiste kans

19 juni 2017 - 11:43  •  PvdA Alphen aan den Rijn  •  reacties

PvdA: verplaatsing Hoogvliet gemiste kans

Alphen aan den Rijn - Tegengestelde belangen van Hoogvliet, Albert Heijn en Jumbo zorgden destijds voor het stagneren van het proces. Door de fusie met Alphen aan den Rijn in 2014 verwachtte de Partij van de Arbeid dat deze nieuwe, sterke gemeente de regisseur zou worden van het opknappen van de winkelcentra.  Een grotere gemeente zorgt tenslotte voor meer daadkracht. Niets bleek echter minder waar: het kwam onderaan de agenda van de wethouder te staan. 

Gemiste kans
Hoewel de PvdA de nieuwe locatie van Hoogvliet aan de Willem Kloosstraat als een kwaliteitsverbetering ziet, vindt ze dat de gemeente een grote kans heeft laten liggen. "Met een goed afgestemd plan voor de winkels in Hazerswoude-Rijndijk én Koudekerk had de gemeente de leiding kunnen nemen. Een breder uitgewerkt plan was van meerwaarde geweest voor de winkeliers aan de Da Costasingel en die in Koudekerk", aldus Henk Goes, raadslid van de PvdA. Volgens de partij was er veel meer mogelijk geweest als de wethouder zich eerder en beter in dit dossier had verdiept. Goes: "De nieuwe Hoogvliet wordt nu in 'de achtertuin' van de huidige winkels gebouwd. Bezoekers aan deze supermarkt zullen dan niet zo snel ook nog even bij de winkels aan de Da Costasingel binnenlopen. Er is totaal geen samenhang." 

Zorgen in Koudekerk
De nieuwe vestiging van Hoogvliet komt niet alleen op een andere locatie, de zaak wordt ook twee keer zo groot. Goes: "De winkeliers in Koudekerk zijn bang om hun klanten te verliezen aan deze nieuwe winkel. Dit is niet alleen funest voor de ondernemers in het dorp, het heeft ook gevolgen voor de sociale functie die deze winkels nu vervullen. In een integraal plan had de gemeente de ontwikkeling van Koudekerk mee kunnen nemen. Hier wordt namelijk ook al jaren gezocht naar een oplossing voor het verbeteren van het winkelcentrum."

Toezegging
In de raadsvergadering heeft wethouder Van As toegezegd de mouwen op te stropen om in Koudekerk te komen tot een goede oplossing. Goes: "Na al die jaren moet Koudekerk het nu doen met slechts een toezegging van de wethouder tot verbetering. Het is te laat, te weinig en te slap. Als partij zullen wij erop toezien dat het niet alleen bij een toezegging blijft."

 

Fotograaf: Josh Walet
PvdA.'
PvdA

Politieke partij