Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

SP organiseert bijeenkomst 'Zorgen om de zorg'

2 februari 2015 - 09:33  •  Lidie Voorend  •  reacties

SP organiseert bijeenkomst Zorgen om de zorg

Alphen aan den Rijn -

Raadslid en wijkverpleegkundige Lidie Voorend: “Door mijn werk in de wijk en op straat krijg ik veel vragen en hoor ik allerlei verhalen, klachten en uitingen van onzekerheid. Daarom hebben wij een meldpunt ingericht. Mensen kunnen ons bellen op 071-5219153   of  071-8882680, van dinsdag t/m vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur. Ook kan men ons schriftelijk bereiken via alphen@sp.nl Iedereen krijgt op z’n minst een advies ‘wat te doen’. Met wethouder De Jager (Zorg) hebben we een voorlopige afspraak gemaakt om hem op de hoogte te houden van alle ervaringen, zonder de privacy van mensen te schenden. Zaken die echt mis gaan moeten zo snel mogelijk gecorrigeerd worden. De ambtenaren willen en moeten weten of de uitvoerders (onder andere door TOM in de buurt) het goed doen. Niemand mag tussen wal en schip terechtkomen.”

De bijeenkomst op 10 februari is vooral bedoeld voor mensen die zorg ontvangen, mantelzorgers en alle andere betrokkenen. Het gaat bijvoorbeeld om de zogenaamde keukentafelgesprekken, om de regelingen voor hulp bij het huishouden, dagbesteding, begeleiding, jeugdzorg, psychiatrie en beschermd wonen.

De  gevolgen van  het afbraak kabinetsbeleid in de zorg worden steeds meer zichtbaar én voelbaar. Alphen aan den Rijn blijft niet buiten schot. Oude en zieke mensen moeten langer thuis blijven wonen, oké, maar dan moet dat wel mogelijk gemaakt worden. Lidie Voorend: “Tijdens de bijeenkomst willen wij informatie, ervaringen en tips met elkaar delen. Wij kunnen bijvoorbeeld ook een voorbeeld bezwaarschrift overhandigen wanneer mensen zelf bezwaar willen maken tegen het stoppen of verminderen van het aantal uren huishoudelijke hulp.”

De bijeenkomst ‘Zorgen om de Zorg’ start om 20.00 en vindt plaats in buurtcentrum De Ridder in Alphen aan den Rijn (Concertweg 3). Toegang is gratis. 

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij