Politiek - D66

« Vorige - Volgende »

Maak kennis metů Victor Plat

1 februari 2018 - 15:44  •  D66  •  reacties

Maak kennis metů Victor Plat

Alphen aan den Rijn - Wie ben je?"Ik ben Victor Plat, geboren in Leiden, maar met trots getogen in Alphen aan den Rijn."

Wat doe je in het dagelijkse leven?
"Ik ben informatiemanager bij de vier grote gemeenten (Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam). In mijn vrije tijd ben ik vooral met muziek bezig, onder andere in de lokale hiphop-band Alexander De Grote. Verder wandel ik graag in de polders rondom Alphen."

Favoriete tv-programma?
"Zondag met Lubach en Bed & Breakfast. Die laatste is heerlijk kneuterig en geeft een fijn gevoel op een druilerige zondagmorgen."

Welk boek ligt er op je nachtkastje en wat luister je op Spotify?
"Op dit moment lees ik ‘De Helaasheid der Dingen’ van Dimitri Verhulst. Vlamingen kunnen lelijkheid zo mooi omschrijven! Op spotify luister ik vooral naar het nieuwe album van Beck. Maar mijn luistergeschiedenis gaat werkelijk van Aretha Franklin tot Zappa en alles wat daar tussenin zit."

Favoriete vakantieland?
"Noorwegen. De woestheid van de natuur en de gemoedelijke rust van het land zorgen voor het echte vakantiegevoel. Overigens is Oostenrijk een goede tweede, maar wel in de zomer."

Het mooiste plekje van de gemeente Alphen aan den Rijn?
"De Gnephoek. Maar eigenlijk geldt dat voor veel stukjes polder rondom Alphen. Ik daag iedereen uit om eens door de weilanden te gaan wandelen en te genieten van de rust die je nergens anders in de randstad vindt."

Waarom lid geworden van D66?
"Door mijn interesse in politiek en het idee dat een individu en de eigen keuze centraal staat heb ik 8 jaar geleden de keuze gemaakt om lid te worden van D66. Sindsdien heb ik nog geen moment spijt gehad. De pragmatische kijk op de wereld spreekt mij nog altijd heel erg aan."

Wat zijn je persoonlijke drijfveren?
"Ik vind dat je ten alle tijden eerst zelf moet proberen de wereld een stukje beter te maken. Dat klinkt heel groot en dat gaat in je eentje zeker niet lukken. Maar langs de zijlijn blijven roepen is geen optie. Ik doe de dingen vooral omdat ik nieuwsgierig ben en geen genoegen wil nemen met half werk."

Wat wil je realiseren in de gemeenteraad?
"Afgelopen jaren heeft D66 ingezet op duurzaamheid en werk voor iedereen. Ik zou daar de echte participatie aan toe willen voegen. Het gaat vaak over de leefomgeving van mensen in de politiek. Ik denk echter dat we als samenleving veel meer zelf kunnen, waardoor we minder afhankelijk hoeven te zijn van de gemeente. Bovendien denk ik dat we in de politiek het weer meer moeten gaan hebben over de keuzes die we hebben, en niet alleen maar de discussie over cijfers en rapporten. Maar het belangrijkste is dus om het echt samen te gaan doen, niet meer de gemeente versus de inwoner, maar de gemeente mét de inwoner."

 

Fotograaf: Frank Hoyinck
D66.'
D66

Politieke partij