Politiek - Overig

« Vorige - Volgende »

Horeca en nieuwe muziekschool naar Oude Raadhuis

8 februari 2018 - 22:04  •  reacties

Horeca en nieuwe muziekschool naar Oude Raadhuis

Alphen aan den Rijn - Donderdagavond 8 februari werd door de meeste raadsfracties informeel gesproken over de herbestemming van het Rijksmonument aan het Visserpark. In het Oude Raadhuis moeten per se de trouwfunctie en de ceremoniële functie tijdens Koningsdag en op 4 en 5 mei blijven. In een later stadium zal de raadscommissie zich buigen over de financiën en een definitief voorstel van wethouder Michel du Chatinier.

Verkenning
Uit een verkenning van de gemeente samen met bureau BOEI blijkt dat de vereiste functies prima samen kunnen gaan met een horecaonderneming en de muziekschool. De horecaonderneming zou ook een rol moeten spelen voor huwelijksfeesten en –recepties. Omdat horeca en muziekschool niet het hele gebouw gebruiken, blijven er ruimten over voor creatieve ondernemers.

Financiën
Twijfels zijn er enkel over de financiële onderbouwing. In theorie zou de marktconforme huur na drie jaar gevraagd kunnen worden. De jaarlijkse 182.500 euro is voldoende voor de exploitatie en investering. Er is een investering nodig van 2,4 miljoen euro om het Rijksmonument in oude luister te herstellen én om het gebouw geschikt te maken voor een horecaonderneming en een muziekschool. De politieke partijen willen nu inzicht in de nog vertrouwelijke financiële onderbouwing.

Hotel
In verschillende media verschenen afgelopen week berichten dat een Alphense ondernemer het Oude Raadhuis wil kopen om er een hotel in te vestigen. "De gemeenteraad heeft in 2016 besloten dat de gemeente het Oude Raadhuis niet mag verkopen. Verhuur voor exploitatie als hotel is niet mogelijk", meldde Du Chatinier."Als de raad akkoord gaat met verkoop van het pand, dan kan er wel een hotel in." Vooralsnog lijkt de gemeenteraad daar niet mee akkoord te gaan.

Fotograaf: Eveline Verhoeve
Politiek.'
Politiek

Voor het politieke nieuwe over Alphen aan den Rijn.