Politiek - VVD

« Vorige - Volgende »

VVD start met cursus voor SP-leden

1 april 2012 - 16:00  •  Ruud Gebel  •  reacties

VVD start met cursus voor SP-leden

Alphen aan den Rijn - Retweets en meerBijzonder bedankt voor de retweets (148 keer) en de soms hilarische tweets (humor is niet aan iedereen besteed), de doorplaatsing op alphens.nl en joop.nl. Vooral veel dank voor de (pseudo) serieuze reacties en niet te vergeten aan @joschriek, die de SP-achterban vroeg zich in te schrijven voor de cursus. We hebben meer dan 20 aanmeldingen ontvangen, en niet van de minsten!

Last, but not least, maken we een diepe kniebuiging voor Diana van Kleef, Ivo ten Hagen en Erwin Philips dat we hun namen en citaten ijdel gebruikten.


VVD start met cursus voor SP-leden
Nu de gemeenteraden van Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude hebben besloten om per 1 januari 2014 een nieuwe gemeente te vormen neemt de VVD het voortouw om te komen tot een betere vergadercultuur. De eerste stap die de liberalen daarbij zetten is het organiseren van een tweetal cursussen voor leden van andere politieke partijen.

Debattechniek
De Haya van Somerenstichting, het opleidingsinstituut van de VVD, start volgende maand met de opleiding in Alphen voor leden van de Socialistische Partij. De liberalen geven daarmee blijk van een vooruitziende blik. De SP staat in de prognose van Alphen Stad FM op een stevige zetelwinst in de nieuwe gemeente. Met de cursussen “debattechniek” en “gedragsregels voor raadsleden” wil de VVD bereiken dat de raad van de nieuwe gemeente komt tot een beter debat.

Liberalisme
VVD-bestuurder Diana van Kleef:”We starten dit jaar met een cursus liberalisme voor VVD-raadsleden. Daar zit een aantal modules in die ook voor SP-leden interessant zijn.” Het was voor de opleidingscoördinator een stevige klus om die cursussen voor algemeen gebruik geschikt te maken. “We hebben de meeste moeilijke termen vervangen en waar we er niet om heen kunnen maken we gebruik van cartoons en videomateriaal.”

Gemeenschappelijke doelen
Ivo ten Hagen zal de cursussen voor de socialisten verzorgen. De Boskoper, die ook trainingen in Georgië en Azerbeidzjan geeft, vind het een grote uitdaging om aan de slag te gaan. “In de voormalige Sovjet-Unie weten de mensen wat de negatieve kanten van het socialisme zijn. Het lijkt me leuk om te werken met mensen die die ervaring nog niet hebben.” De voormalige wethouder kijkt vooral uit naar het onderdeel over liberale invloeden in het contemporaine socialisme. “Dat is het blok waarin VVD en SP gemeenschappelijke doelen vinden.”

Regeren is vooruitzien
Het initiatief van het VVD-bestuur wordt breed gedragen binnen de partij. Voorzitter Erwin Philips beveelt de cursus van harte aan: ”Regeren is vooruitzien. Zoals het zich nu laat aanzien is de SP bij de volgende verkiezingen groot genoeg om mee te regeren. Ook de VVD heeft er belang bij dat onze collega's tegen die tijd weten wat ze wel en niet kunnen zeggen in een collegevergadering.”

Inschrijven
De cursus vindt in onze regio op twee zaterdagen plaats op 19 en 26 mei van 8.00 tot 17.00 uur in de Struisvogelzaal van het Avifauna in Alphen aan den Rijn. Inschrijven voor deze cursus kan via het contactformulier op deze site, onder vermelding van uw naam en SP-lidmaatschapsnummer. Deelname aan de cursus is voor SP-leden gratis, voor een lunch wordt gezorgd.

Fotograaf: Josh Walet
VVD.'
VVD

Politieke partij