Politiek - ChristenUnie

« Vorige - Volgende »

Inbreng over de naamgeving

15 juli 2012 - 20:30  •  Matthijs Kortleven  •  reacties

Inbreng over de naamgeving

Alphen aan den Rijn -

Binnen de ChristenUniefractie is er veel gesproken over dit onderwerp. Zeker in de laatste weken bleek dit onderwerp binnen Alphen aan den Rijn een waar dilemma op te leveren. Dit hele proces verdient niet de schoonheidsprijs en welke keuze er ook gemaakt wordt, na besluitvorming kennen we helaas alleen maar verliezers omdat er altijd groepen en partijen zijn  die daardoor gekwetst worden.

Dit is een onderwerp dat sterk leeft in Alphen aan den Rijn. Wij werden spontaan benaderd door onze achterban. Het gebeurt mij in ieder geval niet dagelijks dat ik meerdere malen op het schooplein, in winkels of zelfs tijdens het fietsen wordt aangesproken op voorgenomen politieke besluitvorming en dat ik dan ook nog een unaniem advies krijg.

Het is de overtuiging van de ChristenUnie dat met een mandaat van de bevolking onze plaatsen in deze raad innemen. In ons verkiezingsprogramma, plaatselijk of landelijk, ziet u geen pleidooi voor het referendum. Het raadgevend referendum heeft ons laten zien dat we vanuit Alphen aan den Rijn een redelijk eensluidend en zwaarwegend advies hebben gekregen, waarop wij een besluit moeten nemen.

Op basis van de eensluidende uitspraak van de alphense bevolking in het RAADGEVENDE referendum en de reacties vanuit onze eigen achterban kunnen wij niet kiezen voor de naam Rijn en Gouweland.

Fotograaf: Josh Walet
ChristenUnie.'
ChristenUnie

Politieke partij