Politiek - RijnGouweLokaal

« Vorige - Volgende »

Motie cultuurhuis

27 februari 2013 - 00:29  •  Ank de Groot  •  reacties

Motie cultuurhuis

Alphen aan den Rijn -

Wij zijn nooit voorstander van dit gebouw geweest omdat wij van mening zijn dat het met de beoogde gebruikers nooit een bruisend gebouw zou worden. Daarnaast vinden wij de kosten veel te hoog.

Dat doen niet af aan het feit dat wij vinden dat het voor alle mensen die zich de afgelopen jaren hebben ingezet voor het Cultuurgebouw, een wrange zaak is dat ze zomaar even te horen krijgen dat het niet doorgaat. Er liggen met de gemeente gesloten intentieovereenkomsten maar die blijken dus niets waard te zijn. Je mag er als instelling toch op vertrouwen dat al je inspanningen niet zomaar worden weggevaagd en dat de gemeente zich een betrouwbare partner toont.

Nu is echter de kans aanwezig om definitief vaarwel te zeggen tegen het Cultuurhuis. We knappen het oude gemeentehuis op voor de Streekmuziekschool, we laten het Streekarchief zitten waar het zit want dat is onlangs nog opgeknapt. Moet het Streekarchief dan toch verhuizen, dan naar een gebouw dat niet op een A-locatie hoeft te staan. De Volksuniversiteit hoeft niet perse te verhuizen. Wij zien nog steeds het Nutsgebouw als het nieuwe Cultuurgebouw van Alphen aan den Rijn. De bibliotheek en Sta-Art kunnen daar met aanpassingen naar onze mening een goede plek vinden, waar ook aan de zijkanten bijgebouwd kan worden voor horeca. Op de plaats van het Cultuurgebouw zetten we seniorenwoningen nodig want die hebben we in de toekomst dringend nodig. Niet ergens in het groen seniorenwoningen bouwen maar gewoon in het centrum met winkels, restaurants, bioscoop etc. vlakbij.

En het Sinterklaasmuseum zult u vragen? Dat gaat gewoon naar Archeon want die zoeken met name in de winter activiteiten. Een mooiere combinatie is bijna niet te vinden.

Ank de Groot-Slagter

Fotograaf: Josh Walet
Rijn Gouwe Lokaal.'
Rijn Gouwe Lokaal

Politieke partij