Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Stop de uitverkoop van voorzieningen

16 april 2013 - 10:13  •  Harre van der Nat  •  reacties

Stop de uitverkoop van voorzieningen

Alphen aan den Rijn -

Het politiebureau werd gedecimeerd tot een balie waar je af en toe aangifte kan komen doen.De consultatiebureaus in Koudekerk en Benthuizen werden wegbezuinigd. Nu zijn onze bibliotheken aan de beurt. Wat komt er daarna? De voorzieningen voor onze ouderen staan onder druk en vervolgens verdwijnen de zwembaden wellicht.

Toen de herindeling van Rijnwoude, Alphen en Boskoop zich aandiende lieten alle zittende Rijnwoudse partijen op de VVD na in hun verkiezingsprogramma’s opschrijven geen voorstander te zijn van de herindeling. (drie maanden na de verkiezingen werd de kiezer weer bedankt voor hun vertrouwen en werd de samenvoeging door VVD, D66 en PvdA in Rijnwoude toch gesteund) De SP was indertijd geen voorstander van deze herindeling omdat die opgelegd werd door het toenmalige Provinciale bestuur, er geen voldoende draagvlak was onder de inwoners en een antwoord niet gegeven werd op de vraag wat de inwoners er aan hadden.

SP woordvoerder Harre van der Nat: “Dat antwoord lijkt nu te worden gegeven. De inwoners moeten hun voorzieningen inleveren.” Er is wel blijkbaar ruimte in het budget voor een te hoge Maximabrug (*) en het aannemen van 5 externe ambtenaren en een directeur om het fusieproces kleur te geven maar er is geen 25.000 euro over om in Benthuizen en Koudekerk aan den Rijn een basisvoorziening als de bibliotheek in stand te houden.

Overigens beloofde VVD wethouder Ketel vorig jaar nog dat bibliotheek de Boekenhof in Koudekerk open kon blijven tot de herindeling. Hij beloofde dat na protest van de inwoners de SP en de vrijwilligers die de bibliotheek beheren en dat al jaren fantastisch doen. Deze beloftes blijken niets waard en kunnen dus bij het oud papier.

(*) De SP is voorstander van de Maximabrug maar ziet niets in een rondweg door de groene Gnephoek. (De komst van een lagere brug meer richting Koudekerk is wel haalbaar) Provinciaal is de aanleg van de Maximabrug op initiatief van de SP mogelijk gemaakt. De gemeente besturen van Alphen en later ook Rijnwoude vertragen de aanleg van deze brug omdat ze die koppelen aan de komst van een te dure rondweg. Er is de komende decennia geen geld voor een rondweg. Bovendien is er Provinciaal afgesproken dat bebouwing van de Gnephoek niet mogelijk is. De gemeentebesturen gijzelen hiermee de leefbaarheid in Koudekerk en zorgen er voor dat de bedrijven aan bedrijventerrein Hoogewaard al jaren in de knel zitten.

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij