Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Robbels - Martijn Haasbeek

2 mei 2014 - 15:00  •  Rob Buisman  •  reacties

Robbels - Martijn Haasbeek

Alphen aan den Rijn -

'Een service van likmevestje...'
"Intussen is door experts onomstotelijk vastgesteld dat de brand is veroorzaakt door kortsluiting in de meterkast en dat we daar niets aan hadden kunnen doen. Maar omdat we geen onderhoudsrapport voor die meterkast hebben, stelt Reaal dat wij in gebreke zijn gebleven en dat de claim van 750.000 euro dus niet betaald hoeft te worden. Er is ons echter nooit duidelijk verteld dat we zo'n onderhoudsrapport periodiek moesten aanleveren. Wanneer wij door Reaal bij het afsluiten van de verzekering attent waren gemaakt op de noodzaak daarvan, hadden we dat keurig gedaan. Nee, Reaal levert gewoon een service van likmevestje en dat wordt afgewenteld op de klanten. Als je er goed over nadenkt, blijven ze daardoor zelf nog veel meer in gebreke."

'Het is daar de omgekeerde wereld...'
"Gelukkig staat onze aansprakelijkheidsverzekering niet ter discussie. De schade voor de bewoners boven de winkel, bij elkaar zo'n 1,25 miljoen, wordt dus vergoed. Maar voor de uitkering van de brandverzekering stappen we noodgedwongen naar de rechter. Reaal begrijpt kennelijk niet dat een assurantiebedrijf bedoeld is om risico's voor klanten af te dekken. Het is daar eerder de omgekeerde wereld. Ze dekken met name hun eigen risico's af, zodat ze hun zakken maximaal kunnen vullen. Afgezien van alle juridische haarkloverij vind ik die verwerpelijke zelfverrijking ronduit stuitend. Bij Reaal is het moreel besef doodgeslagen, ten koste van de maatschappij.

Succes bij de rechtszaak! Zin in een drankje?
"Ik lust wel een Fireball. Eén deel Tequila, één deel Sambuca en een paar druppels tabasco in een shotglas. Aansteken, een seconde of 15 laten branden, uitblazen en dan opdrinken door een rietje."

Beetje wrang gevoel voor humor?
"Doorgaans niet. Maar dit zorgt ervoor dat het vuur van mijn strijdlust - voor zover nog nodig - brandend blijft. Reaal mag hier niet mee wegkomen. En als het aan mij ligt, gebeurt dat ook niet."

Robbels worden elke vrijdag in cocktailbar De Neus - in het centrum van Alphen aan den Rijn -  opgetekend door Rob Buisman.
Elke overeenkomst met de werkelijkheid berust op toeval

Fotograaf: Josh Walet