Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Robbels - Ineke Zijderveld

10 oktober 2014 - 15:00  •  Rob Buisman  •  reacties

Robbels - Ineke Zijderveld

Alphen aan den Rijn -

'Rubber aan den Rijn...'
“Ja ja, het Alphense bedrijfsleven heeft er weer een dimensie bij. Nu is de verscheidenheid aan ondernemingen hier toch al groot, maar ik vermoed dat er weinig mensen zijn die weten dat Alphen een condoomleverancier herbergt. Tegelijk snap ik dat wel; ik doe nu eenmaal vooral zaken tot ver buiten de gemeentegrenzen. Dat is meteen de reden dat nationale en zelfs internationale media dit nieuws oppakken. Maar zo wordt Alphen aan den Rijn qua citymarketing toch mooi even op de kaart gezet. Dat zou de gemeente moeten uitbuiten. Wethouder Gerard van As heeft het toch altijd over 'Alles aan den Rijn'? Nu kan 'ie ook nog 'Rubber aan den Rijn' promoten.”

Genoeg reclame. Zin in een drankje?
“Vrijdagmiddag, moet kunnen. Ik blijf een beetje in de sfeer en wil graag een Blue Cream. Een stevige bodem Dooleys likeur uit Duitsland, een beetje Blue Curaçao, ook nog wat Italiaanse Galliano likeur en een scheutje room. Stevig roeren en garneren met een paar bessen.”

Spannende mix...
“Dat kun je wel zeggen. Dooleys: toffee en wodka. Blue Curaçao: sinaasappel. Galliano: anijs en vanille. Een explosie van smaken en een ontlading op de tong. Dat brengt me trouwens op een idee; de Futura Blue Cream Diamond. 'Revolutionary rubber with terrific taste!' Ga ik maandag op de zaak direct afwerken. Ach, ik bedoel natuurlijk uitwerken! Ha ha ha... Proost!”

Robbels worden elke vrijdag in herberg De Harmonie - in het oude centrum van Alphen aan den Rijn - opgetekend door Rob Buisman.
Elke overeenkomst met de werkelijkheid berust op toeval.

Fotograaf: Josh Walet