Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Mood Rouge

13 juli 2018 - 19:50  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

MINERVA Mood Rouge

Alphen aan den Rijn - Waar kan ik een nieuwe bank kopen die snel wordt geleverd en welke leverancier neemt mijn oude bank mee? Dat waren mijn voornaamste zorgen. Ik was al een tijdje van plan om het oude tweedehandse en redelijk aftandse exemplaar in te ruilen voor iets nieuws. De keuze was al ingeperkt tot een soort chesterfield of een design exemplaar. In zwart of in een knalkleur.

Mijn lieve facebookvrienden interpreteerden de vragen tot mijn verbazing als: het moet vooral goedkoop. Ik dacht toch echt dat ik om een snelle levering  en een goede service vroeg…
De suggesties die kwamen, waren Zitmaxx Outlet, Ikea, Wehkamp en die goeie ouwe Kringloopwinkel (geintje). Ik had zelf ook al gedacht aan Trendhopper en Casba. Maar dat is niet om de hoek en de service en levertijden zijn niet om over naar huis te schrijven. Iets met 'trappenhuis', 'in elkaar zetten', 'oude bank meenemen' en sneller dan 'drie maanden'.

Gelukkig was daar Gert de Jeu. Dé lokale leverancier gewoon uit Alphen aan den Rijn. De man van Houweling uit de Hooftstraat. Daarna de man achter Houweling in DaVinci. Tegenwoordig de man van Berden By Houweling. Gert meldde dat ik direct kon komen uitzoeken, dat dezelfde dag mijn nieuwe bank kon worden bezorgd en dat de ouwe gewoon mee werd genomen. Vanmiddag, echt? Ja hoor, geen probleem!

Enfin. Gert is nog even gezellig als altijd. Drie klapzoenen en even lekker bijkletsen. De koffie is inmiddels beter, want aanzienlijk moderner apparaat.

De keuze was niet moeilijk. Van verre zag ik een geweldige rode designer bank naar mij lonken. Het prijskaartje bezorgde mij (net) geen buikpijn en hij zit heerlijk. Gert gaf mij natuurlijk als lokale ondernemer een leuke relatiekorting.
Ik heb nu dus een meer dan geweldige knalrode design grand canapé. Gekocht bij een echte Alphense winkel. Van Ploum. Mood Rouge heet ie.

Fotograaf: Michou Salt 'n Pepper