Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Leven

23 november 2018 - 20:03  •  Eveline Verhoeve  •  reacties

MINERVA Leven

Alphen aan den Rijn - Dat denken is het probleem niet.Dat gebeurt tussen de bedrijven door. In de auto die inmiddels veel wegheeft van een pakhuis op wielen (sorry, mannen van Van de Boon). Op mijn fraaie rode designsofa van Houweling (kan me niet schelen dat dat tegenwoordig anders heet, voor mij blijft het Houweling). Bij meneer Jumbo tijdens het doen van de dagelijkse boodschappen, zoals zwarte thee.

Het balanceren om de zaken in evenwicht te houden gaat best wel.
Ik eet min of meer gezond en op tijd. Geen suiker en niet al te veel zout, maar wel lekker kant-en-klaar gescoord bij meneer Jumbo. Pokébowl en lunchsalade als diner. Ik ga elke dag rond dezelfde tijd naar bed. Ook al is dat aan de verkeerde kant van middernacht. En ik doe van alles wat ik leuk vind. Geen stress dus. Behalve dan dat ik zelf een deadlinejunkie ben die werkt en hobbyt met andere deadlinejunkies.

Met die ratrace ben ik minder blij.
Er zitten standaard niet genoeg uren in een dag. Kan ook zijn dat ik zo af en toe de plank missla bij het plannen. Dus zit ik op vrijdagochtend de artikelen vanuit de Alphense gemeenteraad van donderdagavond uit te werken. Ben ik een spel als aartsmagiër (don’t ask) aan het managen, wat ik niet zou moeten doen op vrijdagochtend. Hang ik aan de telefoon voor een niet zo blije boodschap. Hang ik aan de telefoon voor een verheugende boodschap. Beide keren met een hele sexy stem (wegens stem kwijt) die niet past bij het te bespreken onderwerp.

Ik heb dus ook nog een leven.
Laat dat leven dus nu bestaan uit drie potten hele sterke zwarte thee. Die thee is afgekoeld in een teiltje in de badkuip. Daar haal ik mijn handen doorheen. Die veeg ik af aan acht eng witte muizenstaarten formaat olifant. Vervolgens hang ik ze met knijpers op een hangertje. En uiteindelijk lekken die staarten lekker uit op mijn rug. En de badkuip is nu bruin gespikkeld. Zo’n leven dus.

Fotograaf: Michou Salt 'n Pepper
Tags: minerva