Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Bij gratie Gods (over Vorm)

17 oktober 2012 - 14:01  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

MINERVA Bij gratie Gods (over Vorm)

Alphen aan den Rijn -

Vrouwtje Sprunken van ontwikkelaar weet te vertellen dat elke projectontwikkelaar er wel een jaar over doet om de zaken rond te krijgen. 'Dat kunnen wij echt niet in acht weken.'

Goh. Dat hadden wij Alphenaren helemaal niet door. Al riepen we wel allemaal in blogs, reacties, in de krant en op straat dat 'wij' er geen bal van geloven dat VORM dat project op het Thorbeckeplein vlot gaat trekken. Ook niet in de zeer afgeslankte vorm die VORM mocht ontwikkelen.

Zelfs de Alphense gemeenteraad - niet echt bekend om haar daadkracht - had dat door. Er werd direct na de vakantie zowaar een motie aangenomen dat er op 1 november een besluit moet zijn. Anders zwaait er wat.

Voor de vakantie ging de Alphense gemeenteraad zwaar over de zeik over het project Lage Zijde. Eerst liep MAB weg, toen liep Corio weg. Nu mag VORM het proberen. Die heeft - bij gratie Gods –  tot 1 november de tijd.

Jawel, zei wethouder Stan. Dat kan best. Ze doen al een tijdje mee. Ze weten al een heleboel. Ze moeten gewoon even een berekeningetje maken. En een beetje kavelruil doen. En een paar beleggers zoeken.

Zelfs het meest goedgelovige raadslid geloofde dat niet.

Het was het CDA dat de knuppel royaal in het hoenderhok gooide.

Ik wil dat er tegelijkertijd een traject loopt om de Lage Zijde in delen te ontwikkelen, sprak fractievoorzitter Vrugt ferm.

Plan A en B zijn al de prullenbak in, plan C staat op omvallen. Dan maar aan plan D?

Nu blijkt dat VORM er inderdaad een potje van maakt.

Aan het eind van de zomervakantie kon die projectontwikkelaar voor 1 november een handtekening zetten. En nu kan dat 'ineens' niet meer?

Zo goedgelovig is ook wethouder Stan niet.

Ik hoop voor hem dat hij plan D, E en F goed heeft uitgewerkt.

Anders voorzie ik een motie van wantrouwen. Misschien wel van zijn eigen VVD..

Fotograaf: Josh Walet