Politiek - Nieuw Elan

« Vorige - Volgende »

Gemeentelijke Handhaving is ondernemers pesten

24 juni 2013 - 12:33  •  Gerard van As  •  reacties

Gemeentelijke Handhaving is ondernemers pesten

Alphen aan den Rijn -

“Is dat nou het economische beleid van deze gemeente?” “Hoe denken ze op lokaal niveau de crisis te lijf te gaan?”

“Alles staat te verpauperen, zaken gaan failliet, grote panden (school- en bankgebouwen) staan er leeg en er gebeurt niets”.  “Schijnbaar ontbreekt het op het Stadhuis aan klantvriendelijk en service-gericht omgaan met je burgers en ondernemers”. “Men begrijpt gewoon niet waar de gemeente mee bezig is en wat het allemaal al heeft gekost; de miljoenen rondom de aankoop van de winkels en woonhuizen rondom het Thorbeckeplein vliegen om je oren en al die jaren gebeurt er gewoon niets, wie gaat dat betalen, zeker weer de burgers via allerlei tariefsverhogingen”? zijn de veel gehoorde klachten.

Als men ergens een vergunning voor nodig heeft moet men dit al maanden van tevoren aanvragen; van de “regelbrij” op het Stadhuis wordt men niet vrolijk.

“Het bureau Handhaving legt op alle slakken zout en manifesteert zich als een soort dictator; de regelzucht straalt van deze ambtenaren af en met een glimlach worden boetes uitgedeeld als men staat in- of uit te laden of als bezoekers hun stoel op het terras iets hebben verplaatst om even in die spaarzame zon te mogen zitten”. “Ook evenementen worden belemmerd door veel te rigide eisen ten aanzien van geluid en sluitingstijden”.

Het is te gek voor woorden, als je dit hoort; je zou je bijna schamen om anno 2013 gemeenteraadslid van deze gemeente te zijn. Het is maar goed, dat op 13 november de burgers en ondernemers eindelijk hun rekening kunnen vereffenen!

 

Gerard van As (Gemeenteraadslid namens Nieuw Elan)

 

 

Fotograaf: Josh Walet
Nieuw Elan.'
Nieuw Elan

Politieke partij